• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečených rajčat
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z pečených rajčat

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 15
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
8fotografií
Nahrát fotku
 

Skvělá italská rajčatová polévka, které se jen tak žádná jiná nevyrovná! Připravte si doma tuto hustou a hřejivou dobrotu plnou rajčat a bazalky, která vás navíc báječně zasytí!

Suroviny

4 porce
  • Ingredience na polévku:
    • 2
      kg rajčata zralá
    • 10
      g sůl na pečení
    • 20
      g cukr krupice na pečení
    • 40
      g olivový olej na pečení
    • 20
      g bazalka stvoly
    • 20
      g česnek
    • 40
      g cukr krupice do základu
    • 100
      g rajský protlak
    • 10
      g sůl do základu
  • Na bazalkový olej:
    • 100
      g olivový olej
    • 30
      g bazalka listy
  • Na ozdobu:
    • 1
      ks mozzarella
    • pepř mletý
    • bazalka

Postup přípravy receptu

1
Rajčata nakrájíme na klínky, rozložíme je na plech, pokapeme olivovým olejem, posypeme 10 g soli a 20 g krupicového cukru a dáme péct na 25-30 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
2
Mezitím si připravíme bazalkový olej, který připravíme následujícím způsobem. Olivový olej zahřejeme na 100 °C. Přidáme listy bazalky, stonky si necháme do polévky. Olej s listy rozmixujeme. Výsledné pyré necháme překapat, abychom dostali čistý bazalkový olej.

RADA: Podívejte se, jak si vypěstovat čerstvé bylinky i v zimě.

3
Poté si připravíme základ na polévku. Na olivovém oleji orestujeme bazalkové stvoly a celé stroužky česneku (bez klíčků). Přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Pak přidáme rajčatový protlak a také upečená rajčata rovnou z plechu. Vše zhruba 15 minut povaříme.

RADA: Jak uchovávat česnek?

4
Dle chuti dosolíme a propasírujeme. Servírujeme s natrhanou a opepřenou mozzarellou, bazalkovým olejem a lístky bazalky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečených paprik s ricottovými knedlíčky

Polévka z pečených paprik s…

Polévka z pečené kořenové zeleniny

Polévka z pečené kořenové zeleniny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Piknik
Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Restování Mixování Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cukr krupice Mozzarella Olivový olej Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sója s houbami

Sója s houbami

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Rumové řezy

Rumové řezy

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Ostrá papriková krémová polévka

Ostrá papriková krémová polévka

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

135
Klasické lečo
Klasické lečo
116
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
104
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
58
Sardelové chlebíčky
Sardelové chlebíčky
46
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečených paprik s ricottovými knedlíčky
Polévka z pečených paprik s ricottovými…
Polévka z pečených rajčat se sýrovým toustem
Polévka z pečených rajčat se sýrovým…
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečených rajčat
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact