• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečených rajčat
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z pečených rajčat

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
8fotografií
Nahrát fotku
 

Skvělá italská rajčatová polévka, které se jen tak žádná jiná nevyrovná! Připravte si doma tuto hustou a hřejivou dobrotu plnou rajčat a bazalky, která vás navíc báječně zasytí!

Suroviny

4 porce
  • Ingredience na polévku:
    • 2
      kg rajčata zralá
    • 10
      g sůl na pečení
    • 20
      g cukr krupice na pečení
    • 40
      g olivový olej na pečení
    • 20
      g bazalka stvoly
    • 20
      g česnek
    • 40
      g cukr krupice do základu
    • 100
      g rajský protlak
    • 10
      g sůl do základu
  • Na bazalkový olej:
    • 100
      g olivový olej
    • 30
      g bazalka listy
  • Na ozdobu:
    • 1
      ks mozzarella
    • pepř mletý
    • bazalka

Postup přípravy receptu

1
Rajčata nakrájíme na klínky, rozložíme je na plech, pokapeme olivovým olejem, posypeme 10 g soli a 20 g krupicového cukru a dáme péct na 25-30 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
2
Mezitím si připravíme bazalkový olej, který připravíme následujícím způsobem. Olivový olej zahřejeme na 100 °C. Přidáme listy bazalky, stonky si necháme do polévky. Olej s listy rozmixujeme. Výsledné pyré necháme překapat, abychom dostali čistý bazalkový olej.

RADA: Podívejte se, jak si vypěstovat čerstvé bylinky i v zimě.

3
Poté si připravíme základ na polévku. Na olivovém oleji orestujeme bazalkové stvoly a celé stroužky česneku (bez klíčků). Přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Pak přidáme rajčatový protlak a také upečená rajčata rovnou z plechu. Vše zhruba 15 minut povaříme.

RADA: Jak uchovávat česnek?

4
Dle chuti dosolíme a propasírujeme. Servírujeme s natrhanou a opepřenou mozzarellou, bazalkovým olejem a lístky bazalky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečených paprik s ricottovými knedlíčky

Polévka z pečených paprik s…

Polévka z pečené kořenové zeleniny

Polévka z pečené kořenové zeleniny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Piknik
Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Restování Mixování Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cukr krupice Mozzarella Olivový olej Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Závitky s lehkou křenovou náplní

Závitky s lehkou křenovou náplní

Hummus II.

Hummus II.

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Vanilkové mini bábovky

Vanilkové mini bábovky

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

69
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
38
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
31
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
29
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečených paprik s ricottovými knedlíčky
Polévka z pečených paprik s ricottovými…
Polévka z pečených rajčat se sýrovým toustem
Polévka z pečených rajčat se sýrovým…
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečených rajčat
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact