• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečeného květáku
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z pečeného květáku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.1
hodnotilo: 22
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Provoněná kokosovým mlékem a doplněná křupavými semínky je tato polévka pozvánkou do gastronomického nebe. Jedna porce vám stačit nebude.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks květák větší
    • 5
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička římský kmín
    • 6
      lžíce semínka různé druhy
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks brambory
    • 300
      ml zeleninový vývar
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      snítka pažitka

Postup přípravy receptu

1
Květák rozeberte na růžičky, ty větší pokrájejte a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Květák zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, osolte, ochuťte římským kmínem a rukama promíchejte, aby se vše dobře obalilo. Rovnoměrně rozprostřete na plech a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 20 minut. Květák by se měl upéct dozlatova.

RADA: Příprava a vaření květáku

2
Mezitím připravte semínka na posypání. V misce promíchejte dýňová, slunečnicová a sezamová semínka, můžete přidat i ovesné vločky. Přidejte lžíci olivového oleje, lehce osolte, rozprostřete do malé zapékací misky a dejte na 10 minut do trouby ke květáku.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Cibuli nakrájejte na kostičky a zpěňte na troše oleje, přidejte oloupané brambory pokrájené na kousky, zalijte vývarem a vařte doměkka. Přidejte opečený květák (pár kousků si můžete schovat na ozdobu), rozmixujte vše ponorným mixérem dohladka, zalijte kokosovým mlékem, dobře promíchejte, ochuťte solí a prohřejte. Polévku podávejte posypanou opečenými semínky, nasekanou pažitkou a zakápnutou olejem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květáková polévka s cizrnou

Květáková polévka s cizrnou

Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

Pikantní květák pečený vcelku

Pikantní květák pečený vcelku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kokosové mléko Květák Olivový olej Pažitka Římský kmín Semínka Sůl Zeleninový vývar

Majonéza bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z tofu

Karbanátky z tofu

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Kakaový koláč s tvarohem

Kakaový koláč s tvarohem

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Majonéza bez vajec

Poslední sledované recepty

157
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…
60
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
58
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s…
45
Trojbarevný koláč naší babičky
Trojbarevný koláč naší…
30
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečeného česneku
Polévka z pečeného česneku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečených paprik s ricottovými knedlíčky
Polévka z pečených paprik s ricottovými…
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečeného květáku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact