• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Polévka z lišek
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z lišek

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pokud v lese narazíte na tyhle žluté krásky, určitě je přidejte do košíku. Můžete z nich připravit spoustu houbových lahůdek - třeba skvělou krémovou liškovou polévku.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks šalotka
    • 50
      g máslo
    • 300
      g lišky (čerstvé)
    • 300
      g brambory
    • 3
      lžička petrželka (nasekaná)
    • 1
      l kuřecí vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce ocet
    • 3
      snítka kopr (čerstvý)
    • 1
      ks vejce (pošírované k podávání)

Postup přípravy receptu

1
Lišky očistíme. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Když je šalotka hotová, přidáme nakrájené lišky. Několik lišek můžeme odložit stranou, orestovat je na másle a použít na ozdobení hotové polévky.

RADA: Vyzkoušejte recepty i na další houbové polévky

2
Základ polévky začneme pozvolna opékat. Dále přidáme nasekanou petrželku a cca 5 minut vše společně opékáme.

RADA: Na jaké nejchutnější houby můžete v lese narazit?

3
Houby osolíme, přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vývarem (zprvu doporučujeme přilít cca 700 ml vývaru a dále ho pak průběžně dolévat, abychom docílili ideální konzistence polévky). Polévku cca 10 minut povaříme, aby brambory změkly.

RADA: Jak rychle oloupat brambory?

4
Když jsou brambory měkké, polévku rozmixujeme dohladka. Na konec ji dochutíme octem, který necháme krátce odpařit varem, zjemníme ji smetanou a dochutíme pepřem. Dle chuti můžeme přidat také nasekaný kopr nebo ho použijeme pouze na ozdobu. Polévku můžeme ozdobit také orestovanými liškami a podáváme ji ideálně spolu s pošírovaným vejcem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

Kraslická liškajda

Kraslická liškajda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kopr Kuřecí vývar Lišky Máslo Ocet Pepř mletý Petrželka Šalotka Smetana ke šlehání Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Kořeněné pečené kuře s pečenými…

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
12
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory…
12
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
11
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Poprvé na Beats for Love: Do Ostravy přjede hitmaker Calvin Harris!

Poprvé na Beats for Love: Do Ostravy přjede hitmaker Calvin Harris!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Další doporučené recepty:

Polévka z jarních cibulek
Polévka z jarních cibulek
Polévka z kapra
Polévka z kapra
Polévka z kořenové zeleniny
Polévka z kořenové zeleniny
Polévka z mangoldu s plísňovým sýrem
Polévka z mangoldu s plísňovým sýrem
Polévka z medvědího česneku
Polévka z medvědího česneku
Polévka z medvědího česneku s pestem
Polévka z medvědího česneku s pestem
  • Recepty.cz
  • Polévka z lišek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact