• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z hrášku a pečeného fenyklu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Úžasně krémová polévka z hrášku a pečeného fenyklu je vynikajícím pokrmem plným vitamínů, který svou jemně pikantní chutí skvěle osvěží váš jídelníček. Dopřát si ji můžete jako lehkou večeři, výborná je ale také jako oběd do krabičky.

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks fenykl
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olej slunečnicový
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • 200
      g mražený hrášek
    • 2
      hrst špenát baby
    • 150
      ml smetana 12%
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 1
      ks chilli papričky malá
    • sůl
    • pepř mletý
    • bageta opečené plátky nebo krutony k podávání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáček vyložte pečicím papírem. Fenykl očistěte a odřízněte z něj nať, bulvy nakrájejte na měsíčky. Cibuli rozkrojte na čtvrtiny, stroužky česneku neloupejte. Vše rozložte v pekáčku, zastříkněte olejem, ochuťte solí a pepřem. Pečte doměkka, asi 25 minut. Vyjměte z trouby.

RADA: Krájení cibule

2
Mezitím přiveďte k varu vývar, dejte do něj pečený fenykl s cibulí, vymáčkněte česnek ze slupky. Přisypejte povolený hrášek a rozmixujte nahrubo. Pak přidejte špenát, nechte chvíli odpočinout a polévku rozmixujte dohladka. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Vmíchejte smetanu prošlehanou s citronovou šťávou. Polévku podávejte s nasekanou fenyklovou natí, kousky chilli papričky a pečivem.

RADA: Jak na pár kapek z citronu

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Pikantní hrášková polévka s kokosovým mlékem

Pikantní hrášková polévka s kokosovým…

Krémová brokolicová polévka s česnekem

Krémová brokolicová polévka s česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Česnek Chilli papričky Cibule Fenykl Mražený hrášek Olej Pepř mletý Smetana 12% Špenát Šťáva Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Domácí paštika

Domácí paštika

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Bostonské krémové mufiny

Bostonské krémové mufiny

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
14
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
14
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
14
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Polévka z fazolí a hub s topinkami
Polévka z fazolí a hub s topinkami
Polévka z hlívy s vinnými nočky
Polévka z hlívy s vinnými nočky
Polévka z hlívy ústřičné
Polévka z hlívy ústřičné
Polévka z chřestu a mangoldu
Polévka z chřestu a mangoldu
Polévka z jarních cibulek
Polévka z jarních cibulek
Polévka z kapra
Polévka z kapra
  • Recepty.cz
  • Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact