• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Polévka z hovězí oháňky
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z hovězí oháňky

autor: knihar
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 300 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z hovězí oháňky
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 2
      kg hovězí oháňka
    • 4
      ks mrkev
    • 1
      ks celer polovina bulvy
    • 2
      ks pórek
    • 1
      ks kořen petržele
    • bobkový list
    • jalovec
    • pepř mletý
    • sůl
  • do vývaru
    • 4
      ks sníh z bílku na vyčištění vývaru
    • zelená nať ˇpetrželka, libeček, pažitka
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks pórek
    • celer 1/4 bulvy
    • 1
      sklenice portské víno

Postup přípravy receptu

1
Hovězí oháňku vložit do 2 – 3 l studené vody s očištěnou kořenovou zeleninou, kořením, solí a pepřem a nechat asi 2 hodiny pomalu vařit.Maso musí jít lehce od kosti. Zeleninu vyjmout, nebude více zapotřebí (eventuelně lze pasírovanou použít jako základ omáčky pro jiné jídlo). Oháňku vyjmout a nechat vychladnout, vykostit a nakrájet na malé kousky. K vyčištění polévky zašlehat do polévky ušlehané bílky a nechat jednou přejít varem. Ještě horkou polévku přefiltrovat přes filtrační sáčky na kávu (moje poznámka: nejlépe vložit do cedníku dvojitou vyždímanou mokrou utěrku). Když je čištění u konce, získáme úžasný zlatavý vývar. To vše je možno připravit v klidu den předem. Vývar ochutit solí, pepřem a portským vínem.Zeleninu nakrájet na tenké nudličky (Julienne) nebo na plátky a z nich pak malými formičkami na vykrajování vánočního pečiva vykrájet drobné tvary (hvězdičky apod.). Připravenou zeleninu nechat ve vývaru krátce táhnout, aby zůstala v každém případě křupavá. Maso nechat ve vývaru prohřát.
2
Pokud možno servírovat na bílém porcelánu, aby vynikla úžasná barva polévky.Tato polévka je opravdu sen, ale je velmi pracná.
3
Poznámka:
4
Ochsenschwanzsuppe je typickou polévkou rakouské kuchyně (zřejmě však z dob, kdy ji vařily české kuchařky).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí polévka s masem - dietní

Hovězí polévka s masem - dietní

Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami

Pečená hovězí polévka s houbami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milan | 21. 2. 2017 22:26

    Nevím kde jsem udělal chybu, ale po zašlehání bílků do vývaru jsem i po druhém scezení měl jen blátivou vodu(vyloženě nahnědlou), která navíc chutnala hodně hnusně :-P . Ty vyšlehané bílky se dávají do horkého nebo studeného vývaru?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Hovězí oháňka Jalovec Kořen petržele Mrkev Pepř mletý Pórek Portské víno Sníh z bílku Sůl Zelená nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký salát

Lehký salát

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Prominentní rýže

Prominentní rýže

Cuketová omeleta

Cuketová omeleta

Chřest na másle

Chřest na másle

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché lečo z trouby

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

21
Plněná focaccia se šunkou
Plněná focaccia se šunkou
21
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
15
Koložvárské zelí
Koložvárské zelí
15
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
14
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Polévka z hovězí oháňky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact