• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Polévka z červeného zelí s uzenými kachními prsíčky
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z červeného zelí s uzenými kachními prsíčky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z červeného zelí s uzenými kachními prsíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      svazek kořenová zelenina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks červené zelí
    • 30
      g rozpuštěné máslo
    • 100
      g uzená slanina prorostlá
    • 1,50
      l zeleninový vývar
    • sůl
    • 1
      lžička pepř celý
    • 1
      lžička jalovec (kuličky)
    • 2
      ks bobkový list (1-2)
    • 120
      g sušené brusinky americké, nasekané
    • 120
      g kachní prsa uzená
    • 6
      lžíce ocet
    • 150
      g zakysaná smetana
    • majoránka čerstvá na posypání
    • bageta k podávání

Postup přípravy receptu

1
Očistěnou kořenovou zeleninu omyjte a nakrájejte na kostičky. Cibuli rozčtvrťte. Zelí nakrájejte na drobné kousky.
2
Rozehřejte máslo a slaninu nakrájenou na kostičky na něm opečte dokřupava. Pak ji z pánve vyjměte. Na horkém oleji opečte polévkovou zeleninu a cibuli. Přidejte zelí a krátce zpěňte. Podlijte vývarem. Přidejte koření, 100 g brusinek a mírným varem vařte asi hodinu.
3
Chvíli před koncem vaření nakrájejte kachní prsíčka na plátky a napíchněte je na špízovou jehlici. Z polévky vyjměte koření, rozmixujte ji najemno a přeceďte přes jemné síto. Dochuťte octem a zakysanou smetanou.
4
Posypte lístky majoránky a zbylými brusinkami a podávejte s kachním špízem a čerstvou bagetou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hříbky s kachními prsíčky

Hříbky s kachními prsíčky

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cuchta kuchta | 22. 9. 2013 07:21

    recept v pohode az na tu korenovou zeleninu a majoranku...ale pozor jinak oproti jinym receptum tady je do to docela ferrari

  • Vlaďka | 31. 5. 2013 14:24

    Proč nepoužitelný, když se podívám na tvůj recept na salát, tak taky není z pěti ingrediencí.

  • lestray | 30. 5. 2013 20:41

    recept naprosto nepouzitelny, tuna ingredienci a nekoho proste nebavi takovyhle recepty... v jednoduchosti je krasa..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Polévky Drůbeží Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bobkový list Červené zelí Cibule Jalovec Kachní prsa Kořenová zelenina Majoránka Ocet Pepř celý Rozpuštěné máslo Sůl Sušené brusinky Uzená slanina Zakysaná smetana Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí zeleninový špíz

Kuřecí zeleninový špíz

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Zavařování hub

Zavařování hub

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

79
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
75
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
73
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
63
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
54
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na…

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Polévka z červené řepy a kuřecího masa
Polévka z červené řepy a kuřecího masa
Polévka z červené řepy s jogurtem
Polévka z červené řepy s jogurtem
Polévka z červené řepy s pomerančem
Polévka z červené řepy s pomerančem
Polévka z fazolí a hub s topinkami
Polévka z fazolí a hub s topinkami
Polévka z hlívy s vinnými nočky
Polévka z hlívy s vinnými nočky
Polévka z hlívy ústřičné
Polévka z hlívy ústřičné
  • Recepty.cz
  • Polévka z červeného zelí s uzenými kachními prsíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact