• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Polévka z černých fazolí a kokosu
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z černých fazolí a kokosu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z černých fazolí a kokosu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 450
      g fazole
    • 100
      g pancetta v celku, nebo anglické slaniny či uzeného bůčku
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      svazek koriandr
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks rajčata oloupaná
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Propláchnuté a den předem namočené fazole povařte s kouskem slaniny, 1 rozpůlenou cibulí, mrkví, bobkovým listem a koriandrem ve velkém hrnci asi hodinu a půl až dvě hodiny, až budou fazole měkké. Sceďte a tekutinu uchovejte.
2
Ochucovací přísady odstraňte. V hrnci rozehřejte olej a osmažte v něm druhou pokrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Smažte na mírném plameni asi 10 minut. Přidejte rajčata a ještě 3 minuty smažte. Většinu fazolí přidejte do hrnce spolu s asi 600 ml tekutiny, ve které se vařily. Přidejte kokosové mléko, lžíci sekaného koriandru a chilli papričku. Osolte, opepřete a na mírném plameni spolu povařte 20 minut. Nechte trochu vychladnout, vyjměte chilli papričku a polévku rozmixujte. Přidejte zbylé celé fazole a polévku podávejte s troškou zakysané smetany a sekaným koriandrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z černých fazolí a avokáda

Salát z černých fazolí a avokáda

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Polévka z fazolí a hub s topinkami

Polévka z fazolí a hub s topinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Chilli papričky Cibule Fazole Kokosové mléko Koriandr Mrkev Olivový olej Pancetta Pepř mletý Rajčata oloupaná Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šumavský králík

Šumavský králík

Calzone - Plněná pizza

Calzone - Plněná pizza

Čevabčiči na chorvatský způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Bramboráky pro děti

Bramboráky pro děti

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

88
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
37
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
25
Polévka ze pstruha
Polévka ze pstruha
23
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
22
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz 17. listopad očima hvězd: Pozdravy od moře i dojemné vzpomínky!

17. listopad očima hvězd: Pozdravy od moře i dojemné vzpomínky!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Polévka se sójovým masem
Polévka se sójovým masem
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu -…
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky - jednoduchá a rychlá
Polévka z červené čočky - jednoduchá a…
  • Recepty.cz
  • Polévka z černých fazolí a kokosu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact