• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka Gazpacho
Napište svůj komentář k receptu

Polévka Gazpacho

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 145 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
7fotografií
Nahrát fotku
 

Polévka Gazpacho je tradiční španělská polévka plná rajčat, paprik, okurek cibule a česneku a bylinek. Podává se zásadně zastudena. Tato rychlá a osvěžující polévka vás mile překvapí!

Suroviny

4 porce
    • 500
      g rajčata
    • 0,50
      ks okurka salátová oloupaná
    • 0,50
      ks červená paprika
    • 0,50
      ks zelená paprika
    • 0,50
      ks cibule menší
    • 1
      stroužek česnek
    • 30
      g ciabatta nebo jiné bílé pečivo
    • 2
      lžíce červený vinný ocet
    • 4
      lžíce extra panenský olivový olej k servírování
    • bazalka nebo petržel
    • 1
      lžička sůl
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Rajčata nakrájejte, okurku oloupejte a také nakrájejte na kousky, stejně tak papriky, cibuli, česnek, pečivo a bylinky. Osolte, přidejte ocet a olivový olej. Rukama promačkejte a nechte cca dvě hodinky odpočívat v lednici.

RADA: Jak na krájení cibule

2
Vše důkladně promixujte dokud nevznikne hladká konzistence. Poté v případě potřeby dosolte, dochuťte a případně zřeďte trochou ledové vody. Poté ještě celý proces mixování zopakujte.
3
Servírujte ideálně do nachlazených talířů či skleniček, pokapejte olivovým olejem a posypte čerstvě mletým pepřem a bylinkami.

RADA: Jak uchovávat česnek

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gazpacho andaluz

Gazpacho andaluz

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Gazpacho s avokádem

Gazpacho s avokádem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky
Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Chlazení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená paprika Červený vinný ocet Česnek Ciabatta Cibule Extra panenský olivový olej Okurka salátová Pepř mletý Rajčata Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Vajíčková pomazánka IV.

Vajíčková pomazánka IV.

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Tetino maso

Tetino maso

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

47
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
47
Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Jednoduchá mléčná rýže /…
42
Švestková povidla
Švestková povidla
40
Těstoviny s cuketou a kuřecím masem
Těstoviny s cuketou a…
35
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Polévka česká "veverka"
Polévka česká "veverka"
Polévka dashi
Polévka dashi
Polévka do posilovny
Polévka do posilovny
Polévka játrová (nebo ze sleziny)
Polévka játrová (nebo ze sleziny)
Polévka ledvinková
Polévka ledvinková
Polévka Machi
Polévka Machi
  • Recepty.cz
  • Polévka Gazpacho
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact