• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pohřební guláš
Napište svůj komentář k receptu

Pohřební guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohřební guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg maso hovězí, vepřové, drůbeží
    • 200
      g vepřová játra můžou být i hovězí
    • 0,50
      kg cibule
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce majoránka
    • 10
      lžíce mletá paprika
    • 2
      ks červené feferonky sušené
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      špetka knorr aromat
    • 2
      lžíce instantní jíška tmavá
    • 1
      dl olivový olej na smažení
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Tento guláš má hodně výraznou chuť - je to takové "chlapské jídlo".
2
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na slabém ohni dočervena. Smažíme pomalu, cibule získá sladkou chuť!
3
Na osmaženou cibuli vložíme maso nakrájené na kostky - můžete smíchat vepřové a hovězí nebo jakékoliv drůbeží. Pokud smícháte drůbeží s hovězím či vepřovým, počítejte s tím, že se maso rozpadne (což ale nijak nevadí chuti).
4
Maso necháme zatáhnout a zalejeme kašičkou připravenou z kečupu, hořčice a sojovky. Promícháme, okořeníme hromadou papriky (pozor! paprika se nesmí smažit, aby nezhořkla), majoránkou a feferonkami (2 ks - hodně ostrý, 1 ks málo ostrý, můžete i vynechat).
5
Podlejeme vodou, dusíme, až maso změkne. Játra necháme zmrazit a nastrouháme na hrubém struhadle, jakmile je maso měkké přidáme ke guláši a povaříme cca 10 minut - guláš získá jednak "divokou" chuť, podobnou zvěřině, jednak se zahustí.
6
Pokud se vám zdá málo pikantní, dodělejte si zálivku kečup+hořčice+sojovka. Dohustíme jíškou na oblíbenou hustotu (my děláme hodně řídký), příp. dosolíme Knorr Aromatem.
7
Na talíři ozdobíme tenounkými kolečky cibule a cibuli dejte ještě do mističky zvlášť, ať si každý může "nandat".
8
Ideální příloha: čerstvý chleba.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Poldiho zelný guláš

Poldiho zelný guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • michal vaňhara | 3. 3. 2009 14:04

    Guláš mě nadchnul, taky mě dostala ta paprika, proto jsem při osmé lžíci přestal:). Po množství gulášů "na jedno brdo" konečně jeden skvělý nejen chutí, ale i názvem. Dokonce chutnal i sousedovi a to je frňůs!!!

  • Anonym | 8. 1. 2008 14:45

    tak tohle je opravdu pohřební guláš!!!:-) přesně, jak se vyjádřili ostatní 10 lžic! papriky mleté na půl kilo masa a tolik jiných ingrediencí!zbytečně přeplácané. a název pokrmů zbytečně morbidní.

  • Marsi | 7. 1. 2008 19:19

    Jo tak uz mi to jako blondyne doslo...nejprve to snim a pak mne pohrbi,pac mne z toho klepne...:-) no proti gustu zadny disputat,ale to asi zabije ta paprika,ne? Take majoranka uprostred vareni ztrati chut i vuni a prevalit to kecupem,neodsuzuji,ale tohle urcite nevyzkousim.

  • Tereza J. | 7. 1. 2008 11:50

    Ja som myslela, že som Helenka sama, ale vidím, že nie. Keď som to prečítala, až ma zamrazilo. Prečo tan názov, veď pokrm môže byť dobrý.

  • Hela - | 7. 1. 2008 09:57

    Název pokrmu mě natolik opuzuje, že bych to nemohla uvařit, natož pozřít.

  • Marie H. | 7. 1. 2008 09:13

    Autor píše - hromadou papriky - tak to asi tak má být, ale pro nás by byl tento guláš nepoživatelný.Deset lžic jsou odhadem tak tři sáčky !

  • Šárka Tkáčová | 7. 1. 2008 08:23

    Zdá se mi 10 lžic sladké papriky dost hodně na 70 dg masa. Tak nevím....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené feferonky Cibule Hořčice plnotučná Instantní jíška Kečup - jemný Knorr Aromat Majoránka Maso Mletá paprika Olivový olej Sojová omáčka Vepřová játra Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s vaječným koňakem

Bábovka s vaječným koňakem

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Esíčka

Esíčka

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Sýrové karbanátky s uzeným  masem

Sýrové karbanátky s uzeným masem

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

21
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
12
Avokádovo-bazalkové pesto
Avokádovo-bazalkové pesto
11
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
11
Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami
Salát s kuřecími prsíčky…
10
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Pohřební guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact