• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pohankové rohlíky od Šmajstrlů
Napište svůj komentář k receptu

Pohankové rohlíky od Šmajstrlů

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohankové rohlíky od Šmajstrlů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g pohanková mouka
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 25
      g máslo
    • 2
      lžíce cukr Nebo med
    • 40
      g droždí
    • mléko Trochu
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Z droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouky, kvásek, rozpuštěné, zchlazené máslo, cukr a podle potřeby mléko. Zpracujeme těsto, necháme vykynout.
2
Na pomoučeném vále rozválíme na obdélník, který rozkrájíme na trojúhelníky. Stáčíme do tenkých rohlíků, potřeme žloutkem, sypeme solí a kmínem a zprudka upečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohankové noky (gnocchi)

Pohankové noky (gnocchi)

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena Karlíková | 28. 9. 2007 15:24

    To bych nebyla já, kdybych si každý recept nějakým způsobem neupravila. Takže - místo pohankové mouky jsem použila špaldovou, ale zdála se mi hrubší, tak jsem k ní přidala místo polohrubé mouky hladkou. Měla jsem lehce problém s množstvím mléka, ale nakonec se vše podařilo. Pekla jsem v elektrické troubě při 175° 20 minut a s výsledkem jsem spokojená já i můj 4letý syn, který mi celou dobu asistoval. Děkuji za recept. Příště vyzkouším s jiným druhem mouky.

  • Miroslava Marková | 31. 5. 2007 12:21

    Já mám také problémy poznat,kdy je buchta pečená. Většinou se řídím podle toho, že se těsto odděluje od okrajů plechu. Do kynutého píchnu vidličkou nebo špejlí a pokud je na nich přichycené těsto-lepí se, ještě není pečeno. Ale chce to všechno jen praxi a dobře hlídat troubu.

  • Magda | 31. 5. 2007 12:06

    Souhlasím, každá trouba peče jinak. Lenko, je snad normální zkoušet , zda je těsto už propečené případně zda má požadovanou barvu ne? Nebo vy dáte do trouby např.na 30 minut dle receptu a pak aniž zkontrolujete jak buchta vypadá troubu vypnete?

  • Lenka Schillerová | 31. 5. 2007 12:04

    No jo, mně by se ale stejně hodila alespoň ta orientační doba. Teď jsem právě dokončila rohlíky při 250 stupních Celsia, pekla jsem je 12 minut a jsou nedopečené. :-( Ach jo.

  • Lenka Schillerová | 31. 5. 2007 12:04

    No jo, mně by se ale stejně hodila alespoň ta orientační doba. Teď jsem právě dokončila rohlíky při 250 stupních Celsia, pekla jsem je 12 minut a jsou nedopečené. :-( Ach jo.

  • Lenka Schillerová | 31. 5. 2007 12:02

    Ta alchymie s kynutým těstem mě už vážně vytáčí. Naprosto nikdo není schopen uvést, kolik minut a na kolik stupňů pečeme (klasická/horkovzdušná trouba). Místo toho: Zprudka upečeme, pečeme v dobře vyhřáté troubě, pečeme do středně hněda. Neskutečné. Myslela jsem, že s receptem se autoři podělují proto, aby se hned napoprvé povedl...

  • Věra z DC | 31. 5. 2007 12:01

    Lenko, mám plynovou troubu, není tam kolik stupňů atp., dělám vše odhadem a jde to. Nevytáčej se zbytečně, chce to zkušenosti, není to žádná alchymie. Myslím, že dodnes si libují minulé ročníky jaké bylo dobré pečivo z pece.. a tam už není vůbec čím se řídit. Hezký a pohodový den

  • Zuzana Šindlerová | 31. 5. 2007 11:58

    Lenko, podle mě každá trouba peče jinak, málokdy se trefím do doby pečení stejně jako autorky, většinou mně peče déle. Když je napsáno zprudka, tak se asi musí trouba rozehřát až na 220 st. a pak si to musí každá kuchařka hlídat. Doba je stejně vždycky jen orientační, nikdy není pro každého stejná.

  • Lenka Schillerová | 31. 5. 2007 11:20

    Ta alchymie s kynutým těstem mě už vážně vytáčí. Naprosto nikdo není schopen uvést, kolik minut a na kolik stupňů pečeme (klasická/horkovzdušná trouba). Místo toho: Zprudka upečeme, pečeme v dobře vyhřáté troubě, pečeme do středně hněda. Neskutečné. Myslela jsem, že s receptem se autoři podělují proto, aby se hned napoprvé povedl...

  • Dana | 30. 5. 2007 09:52

    Rohlíky jsou výborný, jenom jsem měla problém s tím kváskem. Nevím kolik mléka na to použít nebo použít vodu a pak s pečením, na kolik stupňů je zprudka a jak dlouho to péct. Nakonec jsem to všechno nějak odhadla, ale příště s tím budu mít zase problém.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Kmín Máslo Mléko Pohanková mouka Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Hrách a kroupy

Hrách a kroupy

Thajská čočka se zeleninou

Thajská čočka se zeleninou

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Jogurtová bábovka s pudinkem
Jogurtová bábovka s…
22
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
16
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Pohankové rohlíky od Šmajstrlů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact