• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Podzimní koláč
Napište svůj komentář k receptu

Podzimní koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podzimní koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr (150-200 g)
    • vanilkový cukr
    • citronová kůra
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce rostlinný olej (Nebo rozpuštěné máslo)
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 250
      g smetana ke šlehání
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • 1. Varianta oblohy
    • jablka (Na plátky nakrájená)
    • švestky (Rozpůlené a vypeckované)
  • 2. Varianta oblohy
    • hrušky (Na plátky nakrájené)
    • ořechy (Na hrubo pokrájené)

Postup přípravy receptu

1
Vejce šleháme s cukru, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, rum, oleje nebo rozpuštěného másla, pak přidáváme střídavě polohrubéou mouku a smetanu. Do poslední hrsti mouky vmícháme prášek do pečiva a vmícháme do těsta. Poklademe jednou z uvedených obloh a pečeme při 200 °C. Před dopečením koláč posypeme skořicovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté…

Podzimní hruškový koláč

Podzimní hruškový koláč

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie S. | 25. 9. 2014 08:25

    Dobry kolac, jen jsem pekla ve strednim pekaci, a chce to velky :) jinak je spousta testa a malo ovoce..kombinace hrusky-orechy je vynikajici. Doporucuji pridat rumovou esenci. Diky za receptik.

  • Martina S. | 11. 10. 2009 14:48

    Výborný koláč ... jedna s * ...

  • Gabriela Žilková | 19. 9. 2009 22:37

    Dnes jsem dělala variantu s hruškami a je opravdu vynikající. Jen se po něm zaprášilo:o).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hnědý rum Hrušky Jablka Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana ke šlehání Švestky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky

Hranolky

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Česnečka se šunkou a sýrem

Česnečka se šunkou a sýrem

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

75
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…
45
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
45
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
35
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
24
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 20. 11. 2025: Komu dnes vyjde risk a komu se změní plány do budoucna?

Denní horoskop na čtvrtek 20. 11. 2025: Komu dnes vyjde risk a komu se změní plány do budoucna?

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Podzimní koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact