• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře
Napište svůj komentář k receptu

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      hrnek špaldová mouka pšeniční celozrnná
    • 1
      hrnek žitná mouka
    • 0,50
      hrnek pohanková mouka
    • 0,50
      hrnek müsli
    • 1
      lžička perníkové koření
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl mořská
    • 4
      lžíce rostlinný olej 2-4
    • studená voda dle potřeby
  • Náplň
    • 8
      ks hrušky
    • 1
      hrst arónie +1
    • 5
      lžíce hnědý cukr
    • 1
      lžíce melasa třtinová
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      lžíce kokosová moučka 2-3
  • Zálivka
    • 1
      balíček vanilkový pudink nebo 2 lžíce kukuřičného škrobu
    • 2
      lžíce hnědý cukr
    • 1
      špetka zázvor
    • 400
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Těsto: smícháme všechny sypké suroviny, přilijeme olej a promneme, postupně dolíváme studenou vodu a prohněteme rukou přímo v míse do hustého těsta. Vzniklou kouli hodíme na dno velké Remosky. Do mísy po těstu nalijeme trochu vody, ve které si namáčíme ruku a těsto v Remosce roztáhneme po dně a vytvoříme cca 4 cm vysoké okraje, asi jako na hrnčířském kruhu. Remosku přiklopíme a necháme stát nezapnutou, 1-8 hodin.
2
Náplň: oloupeme a na kousky nakrájíme hrušky, smícháme s ostatními surovinami, pouze 1 hrst arónie necháme stranou.
3
Zálivka: smícháme suroviny a postupně za stálého míchání dolijeme vodu.
4
Pečení: zapneme Remosku s těstem. Po 15 minutách přisypeme ovocnou náplň a navrch nasypeme zbytek arónie. Po 30 minutách, nebo když ovoce na povrchu zlátne, promícháme zálivku a prolijeme jí koláč. Dopečeme cca 30 minut, až se mezi ovocem vytvoří želé.
5
Poznatky z praxe: nezáleží na složení a poměru mouky, hlavní je použít celozrnnou a doplnit čímkoliv - klíčky, műsli, semínky, ... a nechat stranou prášek do pečiva a jiné chemie. Hrušky lze nahradit jablky nebo jiným sezónním ovocem, koláč osvěží vložka z něčeho říznějšího - arónie (černý jeřáb), rybíz... V létě lze přidat mátu a citrón, v chladnějším období zahřívá zázvor, skořice, badyán.
6
Srdnatým kuchařům přejeme tímto mnoho zdaru, radost z improvizace a odvahu hřešit proti zaběhnutým pravidlům :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podzimní hruškový koláč

Podzimní hruškový koláč

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře

Kuřecí na houbách pro začínající…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 16. 11. 2007 15:10

    Oli, dík za zprávičku; experimenty přináší překvapení a patří to k věci :-) Používám teflonovou mísu a proto jsem zatím neměl problém s vyklopením mých výtvorů, ale zase si ušetřila nádobí ...

  • Olga | 29. 10. 2007 07:58

    Pasovala jsem se na srdnatou kuchařku a musím říct, že když nic jiného, tak ta finta s těstem na hrnčířském kruhu za to stála. To se dělalo přímo úžasně, vše ostatní šlo jak na drátku..., zvolila jsem variantu s jablky a čerstvým zázvorem, no ale v úplném závěru přišla zrada. Přesto že jsem těsto vytáhla v míse 4 cm vysoko, pudinková voda teplem nabyla a přelila se přes okraje a "přicementovala" koláč k remosce. Takže to bylo na lžičku a ne na řezy, ale chuťově dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arónie Cukr Hnědý cukr Hrušky Kokosová moučka Melasa Müsli Perníkové koření Pohanková mouka Rostlinný olej Skořice Špaldová mouka Studená voda Sůl Vanilkový pudink Voda Zázvor Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza

Pizza

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Nutelový dort II.

Nutelový dort II.

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Doporučujeme

20 minut
Pórková polévka s fazolemi a toasty

Pórková polévka s fazolemi a toasty

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

43
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
19
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
17
Dýňový perník
Dýňový perník

Zajímavé články

Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
AHA.cz Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby na Governor Awards: Které hvězdy ovládly červený koberec?

Nejkrásnější róby na Governor Awards: Které hvězdy ovládly červený koberec?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Bachelor Česko II startuje už dnes večer: Tyhle krásky se utkají o srdce sexy dvojčat!

Bachelor Česko II startuje už dnes večer: Tyhle krásky se utkají o srdce sexy dvojčat!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

Další doporučené recepty:

Podzimní houbová bramboračka
Podzimní houbová bramboračka
Podzimní houbovka s dýní
Podzimní houbovka s dýní
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…
Podzimní polévka s houbami
Podzimní polévka s houbami
Podzimní pórková polévka s houbami
Podzimní pórková polévka s houbami
  • Recepty.cz
  • Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact