• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Podzimní hruškový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Podzimní hruškový koláč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • TĚSTO:
    • 200
      g hladká mouka
    • sůl na špičku nože
    • 100
      g máslo nebo Hera
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce moučkový cukr vrchovatá
    • 3
      ks hrušky případně jablka, cca 2 -
    • 1
      ks skořicový cukr
    • 3
      lžíce citronová šťáva cca
  • TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
**Těsto:** mouku promícháme s cukry, přidáme změklé máslo a vejce, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu půl hodiny odpočinout. Pak ho vyválíme nebo vmačkáme do kulaté formy (26 cm), kterou jsme si vymazali a vysypali moukou, kraje těsta vytáhneme i do boků.
2
**Náplň:** žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme tvaroh, vymícháme dohladka a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků, který z lehka vmícháme do tvarohového krému. Náplň pak rovnoměrně rozetřeme na syrový korpus.
3
**Dohotovení:** hrušky(jablka) oloupeme, odstraníme jádřince a vějířovitě nakrojíme půlky nebo čtvrtky hrušek(dle velikosti), které pokapeme citronovou šťávou. Vějířky naskládáme na tvarohovou směs a každý posypeme částí skořicového cukru. Takto připravený koláč dáme péct na střední teplotu do předehřáté trouby dorůžova, během pečení se nafoukne a při chladnutí se zase trochu sníží. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
4
Do těsta i do tvarohové směsi můžeme přidat trochu nastrouhané citronové kůry.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté…

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Podzimní salát s fazolkami

Podzimní salát s fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 8. 10. 2016 15:11

    Je to dobrota :-* opravdu skvělý koláč.

  • Milada | 3. 10. 2015 20:20

    Děkuji za recept, koláč je senzační a nijak zvlášť složitý. Můžu jen doporučit.

  • Věra Smrčková | 11. 10. 2013 09:25

    Když je někde psáno na střední teplotu peču většinou na stoosmdesát, pak teplotu buď snížím nebo zvýším podle toho co peču.

  • Le | 22. 2. 2013 16:38

    Prosím, kolik je střední teplota?

  • Plánková | 6. 10. 2012 17:47

    Přidávám se s pochvalou a děkuji za skvělý recept!

  • Dangi | 19. 8. 2012 13:21

    výborný :-)

  • Ivánková | 23. 5. 2012 11:19

    Je výborný, zbylo ho jentaktak k dnešní odpolední kávičce <3 .

  • Veve-rka | 8. 3. 2012 15:59

    Je vláčný, nerozpadá se, krásně voní a chutná výborně. nejspíš dlouho nevydrží :)

  • Hana Najmanová | 16. 2. 2012 12:05

    Výborný a není tolik sladký což nám vyhovuje :-[

  • Bendová | 15. 2. 2012 12:22

    Doporučuji, je výborný!

  • Kinařová Anna | 4. 12. 2011 09:44

    Také musím koláč moc pochválit a když už můj muž bere další kousek z talíře a není to zrovna řízek,je to až neuvěřitelné.

  • Beranová | 27. 11. 2011 17:48

    Fantazie :-* ! Pekla jsem koláč pro návštěvu, pekla jsem z jablek, na koláč se mi vešlo osm půlek a tak jsme každý měl kousek s celou půlkou. Pro děti to byla docela velká porce, ale stejně nezbylo nic.

  • meduňka | 25. 10. 2011 16:17

    výborný koláč :) a také vypadá pěkně :)

  • Jitka | 30. 9. 2011 13:06

    Pekla jsem ho navečer a hned jsme i ochutnávali, je výborný. Dneska je těsto už navlhlé, to chutná manželovi víc, já mám zase radši čerstvé a křupavé. Brzy zopakuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Hladká mouka Hrušky Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Skořicový cukr Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Nivová pomazánka II.

Nivová pomazánka II.

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

29
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
24
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
17
Bramborový salát s okurkou a koprem
Bramborový salát s…
15
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
13
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie jsou tady: Loni to byla jízda! Co kamery neměly vidět

Ceny Thálie jsou tady: Loni to byla jízda! Co kamery neměly vidět

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Další doporučené recepty:

Podvodnice
Podvodnice
Podzimní houbová bramboračka
Podzimní houbová bramboračka
Podzimní houbovka s dýní
Podzimní houbovka s dýní
Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře
Podzimní hruškový koláč pro srdnaté…
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…
Podzimní polévka s houbami
Podzimní polévka s houbami
  • Recepty.cz
  • Podzimní hruškový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact