• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Podvodnice
Napište svůj komentář k receptu

Podvodnice

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podvodnice
Podvodnice
Podvodnice
Podvodnice
Podvodnice
Podvodnice
Podvodnice
5fotografií
Nahrát fotku
 

Cukroví s roztomilým názvem podvodnice vás dostane svou jemností. Ideální volba, pokud hledáte něco rychlého, nenáročného a přitom efektního na vánoční stůl! Kyne sice delší dobu, ale rozhodně se vyplatí se do něj pustit.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžíce mléko (vlažné)
    • 40
      g droždí (čerstvé)
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 400
      g hladká mouka (plus na pomoučení)
    • 250
      g máslo
    • 100
      g mleté ořechy
    • moučkový cukr (s pravou vanilkou na obalování)

Postup přípravy receptu

1
Do hrníčku nalijte vlažné mléko, rozdrobte droždí, přidejte 1 lžičku cukru a 1 lžíci mouky. Umíchejte hladké těstíčko, zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte 15 minut vzejít kvásek, měl by zdvojnásobit svůj objem.

RADA: Upečte si i cukroví z lineckého těsta

2
Do mísy dejte mouku, na kousky pokrájené máslo, ořechy a vypracujte kompaktní těsto. Vytvarujte ho do koule. Do velké mísy nalijte studenou vodu a těsto do ní vložte tak, aby bylo celé potopené. Takto nechte těsto kynout při pokojové teplotě do druhého dne.

RADA: Jak vyrobit máslo?

3
Druhý den těsto vyndejte z vody a na pomoučněné ploše jej vyválejte na placku 5 mm silnou. Z těsta vykrajujte tvary a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 15 minut.
4
Do velké mísy nasypte 300 g moučkového cukru promíchaného s vanilkou a ještě horké podvodnice v něm hned po upečení obalujte.

RADA: Cukroví: Recepty na těsta, krémy i polevy

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vinné cukroví

Vinné cukroví

Podvodnice

Podvodnice

Linecké cukroví

Linecké cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Mleté ořechy Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková žemlovka se sněhem

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

20
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky
14
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
14
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Podmáslový chléb - moc dobrý
Podmáslový chléb - moc dobrý
Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým…
Podvodnice
Podvodnice
Podzimní houbová bramboračka
Podzimní houbová bramboračka
Podzimní houbovka s dýní
Podzimní houbovka s dýní
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
  • Recepty.cz
  • Podvodnice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact