• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Podkova - dort
Napište svůj komentář k receptu

Podkova - dort

autor: Kyana
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podkova - dort
Podkova - dort
Podkova - dort
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 6
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 6
      lžíce horká voda
    • 2
      dl koňak
  • Krém
    • 300
      ml káva turecká
    • 30
      g cukr
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      lžička polohrubá mouka
    • 500
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
1) Vyšleháme moučkový cukr se šesti žloutky do pěny, přidáme horkou vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ze šesti bílků. Pečeme na 180°C cca 30 minut., do zlatova. Formu nezapomeňte pořádně vymazat a vysypat hrubou moukou ;-)
2
2) Upečeme ještě jednou to samé, ale jen z poloviční dávky. Bude to potřeba :-)
3
3) Oba korpusy necháme dobře vychladnout. Mezi tím si připravíme krém. Uděláme klasickou tureckou kávu - 2 vrchovaté lžičky kávy, zalijeme 300ml horké vody a nechte asi 20 minut odstát. Poté kávu sceďte přes plátno nebo papírový kávový filtr, aby tam nebyla zrníčka. Takto připravené kafe dáme v kastrůlku vařit s cukrem. Ve 100ml studené vody rozmícháme dva sáčky pudinku vanilkového s 1 - 2 lžičkami polohrubé mouky a vlijeme do vařícího kafe, takto uvaříte hustou kaši jako puding. Necháme vychladit. Poté vyšleháme dvě másla a po lžících zašleháme do másla vychladlý puding. Můžete použít jedno máslo + jednu Heru .... krém tak bude krásně tuhý, bude držet ;-)
4
4) Vychladlý velký korpus rozkrojíme, spodní díl pomažeme marmeládou (jahodová nebo rybízová) pokapeme koňakem (osvědčil se mi rum). Menší korpus rozdrobíme do misky a zalijeme 2 dcl rumu, pořádně prohňeteme a hmotu dáme stejnoměrně na pokapaný díl a lehce přitiskneme. Na hmotu dáme vrstvu krému a přiklopíme druhý díl.
5
5) Ozdobíme dle vlastní fantazie. Já zbytek krému natřela po celém dortu, posypala strouhanou hořkou čokoládou určenou na vaření, dozdobila čokoládovou ozdobou, oříškama v čokoládě a svíčkama :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Velký ořechový dort

Velký ořechový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Horká voda Káva Koňak Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Kuře na čtvrtek

Kuře na čtvrtek

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Křenová pomazánka z červené řepy

Křenová pomazánka z červené řepy

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Gurmánská krkovička

Gurmánská krkovička

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

91
Nudle Bami Goreng
Nudle Bami Goreng
87
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s…
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Kapustové placičky
Kapustové placičky
16
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Deník Aha! 11.10.2025

Deník Aha! 11.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

poctivé Míša řezy
poctivé Míša řezy
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
Poctivé vanilkové krémeše
Poctivé vanilkové krémeše
Podlistníky
Podlistníky
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
  • Recepty.cz
  • Podkova - dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact