• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Podblanický králík
Napište svůj komentář k receptu

Podblanický králík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podblanický králík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík mladší - naporcovaný
    • cibule nahrubo nakrájená
    • 0,50
      kg mrkev nahrubo nakrájená
    • 200
      g máslo
    • sůl
    • dochucovací směs je možné přidat
    • vepřová plec lze přidat k pečení - pozor, mění chuť

Postup přípravy receptu

1
Do pekáče rozložíme králíka, osolíme a posypeme směsí cibule a mrkve, pokmínujeme a poklademe plátky másla.
2
V rozehřáté troubě necháme zapéct a podlejeme vodou tak, aby byla směs téměř potopena. Zprvu dusíme přikryté a obracíme, pak odkryté dopečeme tak, aby se voda odpařila a zůstala vypečená směs.
3
Podáváme s bramborovým knedlíkem a kyselým zelím. A nebo vyjmeme maso a zeleninovou směs trochu moukou zaprášíme a povaříme, pak podáváme s vařeným bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na medu

Králík na medu

Smažený králík

Smažený králík

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Josef Hůla | 11. 1. 2015 11:06

    A nechala jste před tím cca hodinu římský hrnec namočený ve vodě? Bez toho nefunguje jak má.

  • Zdenka Korábová | 17. 8. 2007 22:03

    No nevím, s kuřetem mně to nenapadao, to spíš s vepřovým- kuře by asi bylo chuti mdlé - ale pokus je pokus a pokud to zkusíte, dejte vědět

  • Jana Cz. | 11. 7. 2007 14:37

    Beba, nezkoušela jsem to, ale vůbec bych se toho nebála. Kuřetem v tomto receptu určitě nic nezkazíte.

  • Jana z VM | 11. 7. 2007 13:55

    Beba, tak to s tím kuřetem vyzkoušejte. Určitě to bude taky dobrý, ikdyž možná trochu jiná chuť, ale dobrý, nebojte se !!

  • beba | 11. 7. 2007 12:03

    Naozaj to nikto neskúšal s kuraťom miesto králika?

  • beba | 9. 7. 2007 23:27

    Dalo by sa to urobiť aj s kuraťom. Rada by som to vyskúšala, dostaneme návštevu a oni králika nejedia.Poraďte mi, ak ste to niektorá kucharinka robila.

  • Zdenka Korábová | 25. 5. 2007 14:19

    jé, Blanko, nejsem žádná netýkavka. Ráda vařím, zkouším nabídnuté recepty, doplňuji je a samozřejmě o nich píšu i já svoje poznatky autorkám. Tak vás srdečně zdravím.

  • Blanka V. | 25. 5. 2007 11:56

    Zdenko, určitě bych vám nechtěla zkazit náladu. Prostě nám to fakt "nejelo". Nicméně tolika lidem to chutnalo a psali nadšené komentáře, takže jste svým receptem potěšila spoustu lidiček.

  • Zdenka Korábová | 25. 5. 2007 10:46

    Blanko, nic proto chuti vaší rodiny, ta moje zase nepozře čínskou kuchyni a sojovou omáčku jakékoli formě. Jen připomínka - řekla bych, že svoje moha udělat ta VYKOŠTNÁ stehna, při pečení je dost důležitá i kost, šťávička je vždy lepší. A ještě k tolik diskutovanému máslu - jistě, každé jídlo si upraví rodiny podle zvykostí a potřeb. U nás se vaří takto ,řekla bych po dvěstoletí a díky za všechny připomínky

  • Blanka V. | 15. 5. 2007 13:58

    Tak jsem se nechala nalákat na výborné komentáře a v sobotu jsem uvařila. Dokonce jsem použila vykostěná stehna a vůbec! nám nechutnalo. Striktně jsem se držela receptu, ale nasládlá chuť celkem dost velkého množství mrkve a cibule nám vůbec nechutnala. Takže u nás příště raději pěkně tradičně na zelenince-na divoko.

  • Jana z VM | 4. 5. 2007 06:54

    Tento vynikající králík byl u nás opět k obědu, dělala jsem ze dvou králíků a dala celé máslo. Vůbec to nebylo mastné, protože té zeleniny bylo dost a dost a právě to máslo tomu dá tu vynikající chuť. Tentokrát opět s houskovým knedlíkem a byla to paráda ! Tak ráda bych znovu dala jedničku :o)

  • Zdena z JM | 3. 5. 2007 11:58

    Ten anonym jsem byla já.Omlouvám se.

  • Šárka Tkáčová | 3. 5. 2007 11:43

    Anonyme,moje řeč.Na jedné straně zdravý králík vychovaný na domácím seně,na druhé straně kostka másla.Nejsem žádný puritán,ale cholesterol počítám poslední dobou dost.Manžel má pořád trochu zvýšený.Ale ten tam mají všichni v manželově rodě,tak se mi moc nedaří to sklepat.

  • Anonym | 3. 5. 2007 11:28

    Jestli Vám s tím máslem mohu poradit já,tak bohatě stačí 5 dkg másla.Myslíím si,že kdybych dala cca 20 dkg,tak že by to bylo až příliš mastné.A proč tak dietní a zdravé maso jako je králík utápět v tuku.A vůbec se nemusíte bát,že by se Vám to připeklo. Zelenina i maso pustí spoustu šťávy.

  • stana karásková | 2. 4. 2007 09:31

    Zkusila jsem a bylo to vynikající.Jedli to i ti,kteří nevezmou do úst nic co jenom prošlo kolem zeleniny.Prostě fantazie

  • Jana z VM | 19. 3. 2007 07:28

    V sobotu jsem opět uvařila tento vynikající recept na králíčka. Dělávám jej s vařenými bramborami, ale když udělám více té výborné omáčky - nakonec to pošťouchám - máme k tomu knedlíky a je to taky výborný. Ještě mně zbylo trochu do práce na oběd, už se těším....

  • Jana Nesvadbová | 25. 1. 2007 12:35

    Dávám 1 a zkusila jsem se zelím a chutnalo moc

  • Ivana | 17. 1. 2007 12:20

    Luxusní!!!!!!!!!

  • Zdeňka | 16. 1. 2007 12:22

    Já jsem dala asi 3/4 z celého másla 250 g.

  • beba | 15. 1. 2007 22:10

    To maslo sa myslí celé, 250g alebo 125g?

  • Zdena z JM | 15. 1. 2007 08:00

    Opět jeden vynikající recept na králíka.Bez zelí jen s rozdušenou zeleninovou směsí a bramborovým knedlíkem,druhý den s rýží.Obojí velmi jedlé.Dávám 1.

  • Zdeňka | 5. 1. 2007 14:35

    Dnes vyzkoušeno a úspěch byl veliký ,bez zelí jenom s bramborovými noky a tou vynikající zeleninovou směsí.Manžel moc chválil,dávám za 1*.

  • Blažena Halušková | 5. 1. 2007 02:19

    Tak římský hrnec vřele nedoporučuji. Začala jsem péci v něm, NEDALA tam tolik vody a jakpak jsem to fofrem přendavala do normálního pekáče! Ale jinak dobré. Udělala jsem k tomu oblíbené knedle v hrnku, ale myslím, že brambory jsou vhodnější.

  • Jarda Vít | 31. 12. 2006 19:02

    Milé dámy, právě jsme dojedli silvestrovskou večeři a můžu říct, že lepšího králika jsem nejedl! Nejdřív jsem se zhrozil tolik vody, kterou jsem do pekáče nalil, ale ve finále byl výpek to nejlepší!!Skoro nestačil:-)!!Dík za tip!!

  • Blažena Halušková | 27. 12. 2006 11:16

    A nezkoušela jste to některá v římském hrnci? To by to velké množství vody odpadlo, ne? Díky za odpověď

  • Jana z VM | 19. 12. 2006 07:05

    Iveto, mrkev jsme nakrájela na kostky. ona se nerozpadla, zůstala vcelku. Cibuli jsem nakrájela hodně nahrubo, ta se rozpadla a je v tom vynikající! Úplně polykám sliny, když si vzpomenu na tu dobrotu! Máslo jsem dala celé. Včera padl za oběť další králík, tak už se těším.....

  • Iveta Bílková | 18. 12. 2006 18:27

    ta mrkev má být nahrubo nakrájená nebo nastrouhaná nahrubo na struhadle? Děkuji

  • Jana z VM | 18. 12. 2006 14:31

    VYNIKAJÍCÍ !!!!!!!!!!! To množství mrkve s cibulí a máslem, lehce zadělané kapkou mouky, k tomu brambory (v sobotu) a knedlík dnes - to je prostě balada !! Výborné, jeden z nejlepších receptů z králíka, zapsal se písmem nesmazatelným ! A dnes byl ještě lepší !! Jenom příště nebudu dávat tolik vody, je to zbytečné, museli jsme čekat až se trochu vypeče. Vůně nádherná, pochoutka veliká !! Taky dávám mrkev na králíka, ale tolik a s cibulí, to jsem dělaal poprvé, ale určitě ne naposledy. S houskovým knedlíkem to bylo ještě lepší než s bramborama. Myslím, že to zelí je naprosto zbytečné, protože té mrkve s cibulí je tolik, že nahradí zelí úplně !!! Díky za vynikající pochoutku !!

  • Miroslava Severová | 15. 12. 2006 14:18

    Když peču králíka, tak skoro vždycky dávám cibuli, mrkev a někdy nakrájím i pár stroužků česneku. Akorát toho másla dávám méně, ta¨k se příště polepším, nevěděla jsem že je to "Podblanický králík", my jsme z Hradce Králové.

  • Zdenka Korábová | 12. 12. 2006 13:28

    Díky paní Martino, recept se opravdu velmi starý, vařila ho už moje prababička pod Blaníkem a přes několik pokolení ho už vaří dcera a snachy, chutná i vnučkám a to po Ještědem. A ještě k tomu máslu, babička dávala domácí a to vyškvařené a to teprve byla bašta.Zdravím

  • Martina Hühneová | 10. 12. 2006 21:26

    Dovětek: máslem jsem nešetřila a vyplatilo se!

  • Martina Hühneová | 10. 12. 2006 21:24

    Moc nám chutnalo. Králík zase jinak a velmi chutně. dávám 1 a díky

  • Zdenka Korábová | 9. 12. 2006 15:45

    Másla se dá samozřejmě ubrat, ale při cca 8-10 porcích masa- podle velikosti králíka a my máme macky, společně s 100gramy zeleniny na osobu je cca 20 gramů přiměřené, aby byla zeleninová směs chutná.káličí maso je samo o sobě suché. Knedlík ,, zelí je už bez tubu a v případě brambor taktéž. Ale musím přiznat, že máslem nešetřím, bývá to u nás nedělní oběd. A jak se vyjádřil můj syn Pavel K. tak chutná Zdravím

  • Di | 8. 12. 2006 06:41

    Nevypadá to špatně, ale proč takovéobrovské množství másla?

  • Pavel K Nova Ruda | 7. 12. 2006 19:53

    Mě teda moc chutná, je to nejčastější úprava králíka, kterou jsem jedl...

  • Pavla | 4. 12. 2006 11:02

    taky milujem králičí maso, jako obměnu cibulky a mrkve, což je určitě velmi dobré a co nejdříve vyzkouším, zkuste dát pórek nakrájený na půlkolečka a povařenou pokrájenou brokolici, sice už to nebude podblanický králík, ale chuť je také vynikající

  • englicka marketa | 4. 12. 2006 10:26

    mňam,mňam

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Dochucovací směs Králík Máslo Mrkev Sůl Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Míchaná vejce s avokádem

Míchaná vejce s avokádem

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Doporučujeme

40 minut
Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

46
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Svařák
Svařák
12
Maminčino kuře
Maminčino kuře
12
Pizza těsto z pizzerie
Pizza těsto z pizzerie

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
AHA.cz Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Zemřel herec Udo Kier (†81), hrál i v Nabarveném ptáčeti, byl hvězdou Varů

Zemřel herec Udo Kier (†81), hrál i v Nabarveném ptáčeti, byl hvězdou Varů

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

  • Recepty.cz
  • Podblanický králík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact