• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pochoutkový losos v majonéze
Napište svůj komentář k receptu

Pochoutkový losos v majonéze

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pochoutkový losos v majonéze
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks losos celý, mražený
    • 4
      lžíce majonéza
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Mraženou rybu necháme v lednici do druhého dne rozmrazit. Pak ji omyjeme, rozevřeme a protože je bez vnitřností, tak jen opatrně vyřízneme kostru a odřízneme ploutve. Rybu podélně rozdělíme na 2 filety a vykostíme. Losos má poměrně málo kostí a jsou dost velké, takže stačí přejíždět bříšky prstů po růžovém mase a když kostičku ucítíme, tak ji vytáhneme, nejlépe pinzetou.
2
Celá příprava ryby a vykostění netrvá déle než 5 minut a to stojí za ten pocit jíst potom rybu bez obav! Vykostěnou rybu položíme na plech vyložený pečícím papírem kůží dolů. Mírně osolíme a potřeme každou půlku asi 2 lžícemi majolky. Můžeme velmi lehce ochutit lístky čerstvé bazalky nebo šalvěje, ale nemusí být. Troubu vyhřejte na 230-250 °C (velmi nutné) a rybu v takto vyhřáté troubě pečte 9-10 minut. Poté ji vyndejte, nakrájejte na porce a ke každé přidejte proužek citronu.
3
Podávejte s bramborem nebo jen zeleninovým salátem.
4
**Poznámka:** celá ryba váží kolem 1 kg a lze ji koupit v každém supermarketu v ceně od 70-100 Kč za kg. Z tohoto množstí je 6 porcí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový salát podle ČSN

Pochoutkový salát podle ČSN

Losos a krémové citronové brambory

Losos a krémové citronové brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lambadario | 21. 6. 2012 16:06

    Skvělý a úžasně rychlý receptík. Děkuji a dávám velkou 1****. Šárka :-)

  • Daniella O. | 12. 10. 2010 16:24

    Proc je tento recept zarazen pod "Drubezim masem"?????

  • Gábina H | 20. 1. 2009 09:11

    Dělala jsem v této úpravě pangase a byl vynkající. Jednotlivé porce jsem před pečením ještě zakápla pomerančovou šťávou. Velká 1!!

  • blanka peterkova | 9. 8. 2008 12:22

    Dnes jsme meli k obedu a bylo to vynikajici, jednoduche a hlavne rychle.

  • bubul bubul | 25. 9. 2007 13:54

    To byla ale dobrota. Nevěřila bych tomu, že je možné, něco tak dobrého dát k večeři na stůl od vyjmutí z lednice za 15 min. Rybu jsem nevykošťovala, ty 3 kostičky jsme vyndali až při jídle.

  • Anonym | 18. 6. 2007 15:33

    :-) heh ja mám na lince půlkilového lososa

  • Helena Štolbová | 11. 5. 2007 11:59

    Tento losos se prodává normálně v mrazícím pultě jako file. Většinou je na štítku název Losos stříbrný.j Je vykuchaný, bez hlavy a váží tak do 1,5 kg. Ten kterého myslíte vy, se prodává u pultu na váhu (na kousky) a je cenově asi 3x dražší. Odborník by asi tvrdil, že losos stříbrný není losos ale pouze lososovitá ryba, ale tady v Čechách je asi zvykem říkat rybě s růžovým masem losos.

  • Jozef T. | 5. 5. 2007 19:49

    Je zaujímavé, ze uvádzate váhu lososa okolo 1 kg. Ja som zatial mensieho nez 2,5 kg este nevidel. Väcsinou je 3- a viac- kilový.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Losos Majonéza Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Guacamole

Guacamole

Africké kari

Africké kari

Americká pizza

Americká pizza

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Avokádový salát

Avokádový salát

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
25
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Aneta Krejčíková: Anděl v krajce!

Aneta Krejčíková: Anděl v krajce!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Pochoutkový losos v majonéze
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact