• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plzeňská růže na bramborách
Napište svůj komentář k receptu

Plzeňská růže na bramborách

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plzeňská růže na bramborách
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      plátek vepřová kýta
    • 80
      g uzený bůček
    • 0,50
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      ks cibule
    • 100
      g pórek
    • 70
      g mrkev
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks klobása šunková obyčejná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička hořčice
    • 80
      g tvrdý sýr nastrouhaný na posypání
    • brambory na 4 porce

Postup přípravy receptu

1
Uzený bůček nakrájíme na kostky a trochu opečeme, pokud je libovější, přidáme olej.
2
Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev na tenší kolečka, nebo půlkolečka a vše společně chvíli restujeme, pak přidáme vajíčko, sůl, špetku pepře a necháme srazit, odstavíme.
3
Maso naklepeme a snažíme se, ať vznikne z masa větší kruh, osolíme, opepříme, střed potřeme hořčicí.
4
Doprostřed dáme kopeček náplně. Klobásy na obou koncích 3 hlubšími řezy nařízneme tak, jako jsme zvyklí v létě naříznout na opékání na ohni.
5
Takže, máme je na obou koncích nařízlé, tak klobásu rozdělíme na dvě půlky, řezem postavíme na náplň a maso stáhneme ke klobásce do ranečku tak, aby vyčnívala ven ta nakrojená část. Zhruba polovina klobásky má čouhat ven.
6
Na dno namočeného římského hrnce vložíme brambory, nakrájené na větší kostky a osolené.
7
V bramborách uděláme jamky a vložíme měšce, kolem nich posypeme brambory tvrdým strouhaným sýrem, ale nemusíme.
8
Hrnec vložíme do studené trouby a celková doba přípravy je zhruba 100 minut.
9
Ke konci přípravy víko odkryjeme.
10
Pečením nám měšce "rozkvetou", klobása se rozevře jako u opékání na ohni.
11
Dáváme pozor, ty konečky se rády připalují.
12
Na náplň půjde místo mrkve a pórku použít směs mražené zeleniny. Kdo ji nemusí, tak udělá jinou náplň, např. ze žampiónů nebo nadrobno nakrájených jater, vše spojeno vajíčkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebová růže s bylinkovým máslem

Chlebová růže s bylinkovým máslem

Pudinkové růže s marmeládou

Pudinkové růže s marmeládou

Kuřecí stehna na bramborách

Kuřecí stehna na bramborách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Prašivková | 4. 5. 2007 10:23

    Zkoušela jsem to o víkendu a všem to moc chutnalo.Hlavně je to vše v jednom hrnci, což jsem ocenila při venkovním stolování.

  • Maruš | 22. 1. 2007 09:37

    Paní Halušková,jsem ráda že Vám chutnalo.Recept jsem kdysi vyčetla v nějakém časopise,dělala jsem v pekáčku,ale v římském hrnci se nemusí tak hlídat a je to jedním vrzem i s přílohou.Tak jsem ho tady vložila,když máme samostatnou kategorii a jednička potěší nejen ve škole :-))

  • Blažena Halušková | 19. 1. 2007 18:24

    Nedalo se nic dělat, musela jsem dát jedničku! A chce to po odkrytí opravdu hlídat ty konečky klobásek. Doporučuji alobalovou "čepičku". Dík za receptík.

  • Blažena Halušková | 18. 1. 2007 17:19

    Tak název zaujal už jenom tím, že obsahuje "plzeňský" a že se to patlá všechno dohromady v římském hrnci, to je druhé plus. Takže je to v troubě (trochu jsem improvizovala), tak dám vědět, jak to dopadlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Grilování & BBQ
Maso Uzené Grilování Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hořčice Klobása Mrkev Pepř mletý Pórek Rostlinný olej Sůl Tvrdý sýr Uzený bůček Vejce Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Kuřecí lahůdka

Kuřecí lahůdka

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Sekaný španělák
Sekaný španělák
28
Segedínský guláš
Segedínský guláš
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Sejkory
Sejkory

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Plzeňská růže na bramborách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact