• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plzeňská růže na bramborách
Napište svůj komentář k receptu

Plzeňská růže na bramborách

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plzeňská růže na bramborách
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      plátek vepřová kýta
    • 80
      g uzený bůček
    • 0,50
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      ks cibule
    • 100
      g pórek
    • 70
      g mrkev
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks klobása šunková obyčejná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička hořčice
    • 80
      g tvrdý sýr nastrouhaný na posypání
    • brambory na 4 porce

Postup přípravy receptu

1
Uzený bůček nakrájíme na kostky a trochu opečeme, pokud je libovější, přidáme olej.
2
Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev na tenší kolečka, nebo půlkolečka a vše společně chvíli restujeme, pak přidáme vajíčko, sůl, špetku pepře a necháme srazit, odstavíme.
3
Maso naklepeme a snažíme se, ať vznikne z masa větší kruh, osolíme, opepříme, střed potřeme hořčicí.
4
Doprostřed dáme kopeček náplně. Klobásy na obou koncích 3 hlubšími řezy nařízneme tak, jako jsme zvyklí v létě naříznout na opékání na ohni.
5
Takže, máme je na obou koncích nařízlé, tak klobásu rozdělíme na dvě půlky, řezem postavíme na náplň a maso stáhneme ke klobásce do ranečku tak, aby vyčnívala ven ta nakrojená část. Zhruba polovina klobásky má čouhat ven.
6
Na dno namočeného římského hrnce vložíme brambory, nakrájené na větší kostky a osolené.
7
V bramborách uděláme jamky a vložíme měšce, kolem nich posypeme brambory tvrdým strouhaným sýrem, ale nemusíme.
8
Hrnec vložíme do studené trouby a celková doba přípravy je zhruba 100 minut.
9
Ke konci přípravy víko odkryjeme.
10
Pečením nám měšce "rozkvetou", klobása se rozevře jako u opékání na ohni.
11
Dáváme pozor, ty konečky se rády připalují.
12
Na náplň půjde místo mrkve a pórku použít směs mražené zeleniny. Kdo ji nemusí, tak udělá jinou náplň, např. ze žampiónů nebo nadrobno nakrájených jater, vše spojeno vajíčkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebová růže s bylinkovým máslem

Chlebová růže s bylinkovým máslem

Pudinkové růže s marmeládou

Pudinkové růže s marmeládou

Kuřecí stehna na bramborách

Kuřecí stehna na bramborách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Prašivková | 4. 5. 2007 10:23

    Zkoušela jsem to o víkendu a všem to moc chutnalo.Hlavně je to vše v jednom hrnci, což jsem ocenila při venkovním stolování.

  • Maruš | 22. 1. 2007 09:37

    Paní Halušková,jsem ráda že Vám chutnalo.Recept jsem kdysi vyčetla v nějakém časopise,dělala jsem v pekáčku,ale v římském hrnci se nemusí tak hlídat a je to jedním vrzem i s přílohou.Tak jsem ho tady vložila,když máme samostatnou kategorii a jednička potěší nejen ve škole :-))

  • Blažena Halušková | 19. 1. 2007 18:24

    Nedalo se nic dělat, musela jsem dát jedničku! A chce to po odkrytí opravdu hlídat ty konečky klobásek. Doporučuji alobalovou "čepičku". Dík za receptík.

  • Blažena Halušková | 18. 1. 2007 17:19

    Tak název zaujal už jenom tím, že obsahuje "plzeňský" a že se to patlá všechno dohromady v římském hrnci, to je druhé plus. Takže je to v troubě (trochu jsem improvizovala), tak dám vědět, jak to dopadlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Grilování & BBQ
Maso Uzené Grilování Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hořčice Klobása Mrkev Pepř mletý Pórek Rostlinný olej Sůl Tvrdý sýr Uzený bůček Vejce Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Kachna na medu

Kachna na medu

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Kakaová buchta s polevou

Kakaová buchta s polevou

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Ovocné smoothie s červenou řepou

Ovocné smoothie s červenou řepou

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

55
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
35
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
20
Palačinky
Palačinky

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

  • Recepty.cz
  • Plzeňská růže na bramborách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact