• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plněné zelí
Napište svůj komentář k receptu

Plněné zelí

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg mleté maso
    • 200
      g rýže
    • 500
      g kysané zelí
    • 12
      ks zelné listy z hlávkového zelí
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      lžíce sádlo nebo olej (sádlo je lepší)

Postup přípravy receptu

1
Rýži podusíme do poloměkka a necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme.
2
Zelné listy krátce (asi 3 min.) povaříme ve vodě, vyjmeme je, necháme dobře okapat a vychladnout. Rozložíme je na desku a rozdělíme na ně maso. Každý list zabalíme do balíčku.
3
V hrnci rozpustíme sádlo, rozložíme kysané zelí, osolíme a okořeníme, přidáme bobkový list a poskládáme plněné zelné listy. Podlejeme trochou vody a přikryté pomalu dusíme asi 45 minut.
4
Pokud je třeba, podléváme horkou vodou, při dokončení jí nemá být moc.
5
Podáváme s knedlíky nebo brambory, ale chutná i s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelí s ananasem jako příloha

Zelí s ananasem jako příloha

Kuře na zelí a chlupatý knedlík

Kuře na zelí a chlupatý knedlík

Pečené červené zelí s řepou a pórkem

Pečené červené zelí s řepou a pórkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katarina Reeves | 24. 3. 2015 03:14

    Tak takovou mñamku jsem nečekala. Opravdu dobre, kysele zeli dava jidlu vyváženou chut. Podle komentare pani Klary jsem data trochu smetany na talir, což jidlu velice komplimentuje.

  • Klára K. | 7. 4. 2011 19:37

    Ja do tohoto jedla dávam jednu tretinu údeného mäsa , z celkovej hmoty ml. mäsa, cibuľu, málo červenej mletej papriky a cesnak. Pre nás, trochu údeného a cesnak sú veľmi žiadané do tohoto jedľa. Na tanieri si každý dá podľa chuti sladkú, alebo kyslú smotanu.

  • recepty73
    recepty73 | 7. 4. 2011 17:42

    ...do směsi dávám ještě osmaženou cibuli dozlatova a je to výborné :-P :-)) !!!

  • Jaroslava Oumarová | 31. 1. 2006 13:47

    Já tyto závitky zaliju šlehačkou rozmíchanou s kečupem, na pekáč už nedávám tuk a peču. Je to vynikající, a i verze paní Terezy bude moc dobrá :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Kysané zelí Mleté maso Pepř mletý Rýže Sádlo Sůl Vejce Zelné listy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Hamburgery original

Hamburgery original

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Syrečková pomazánka II.

Syrečková pomazánka II.

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Španělská paella krok za krokem

Španělská paella krok za krokem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

54
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
23
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
17
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Plněné těstovinové mušle
Plněné těstovinové mušle
Plněné vepřové plátky
Plněné vepřové plátky
Plněné zapečené brambory s uzeným a zelím
Plněné zapečené brambory s uzeným a…
Plněné žampiony - rychlá mňamka
Plněné žampiony - rychlá mňamka
Plněné žampiony II.
Plněné žampiony II.
Plněné žampiony mletou směsí
Plněné žampiony mletou směsí
  • Recepty.cz
  • Plněné zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact