• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné žampiony špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Plněné žampiony špenátem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné žampiony špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 20
      ks čerstvé žampiony -větší
    • 30
      g listový špenát nasekané,cca
    • 1
      ks cibule jemně nasekaná
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      stroužek česnek
    • 60
      g strouhaný parmazán
    • 0,50
      lžička olej
    • 4
      lžíce strouhanka
    • sůl
    • pepř mletý
    • bazalka a oregano dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Z očištěných žampionů odstraníme nožičky, které nasekáme na jemné kousky. Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli, žampiony a česnek. Pak přidáme špenát a na mírném ohni povaříme až se voda vypaří. Do směsi zamícháme parmazán a strouhanku, dochutíme solí, pepřem, bazalkou a oreganem, dobře promícháme a necháme chvilku prohřát. Směsí naplníme hlavičky žampionů, které rozložíme do vymaštěného pekáčku olejem. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut (220°C) - dle velikosti žampionů. Podáváme s bramborovou přílohou nebo jako předkrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Omeleta se žampiony a špenátem

Omeleta se žampiony a špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 12. 3. 2016 13:41

    Chutnaly nam a byly s bramborovo kasi :)

  • kačí | 22. 4. 2015 13:49

    <:-) jsou vynikající

  • Iva Dolečková | 12. 8. 2014 16:15

    Žampionky zbožňuju a se špenátem jsem je zkoušela prvně. Byly výborné!

  • Martínková | 20. 4. 2013 10:18

    Jednička s hvězdičkou za recept a brzo si je uděláme zas. :-)

  • prťavec
    prťavec | 29. 6. 2012 13:51

    zampiony byly moc dobre, nemela jsem parmazan a tak jsem misto nej dala nastrouhany hermelin s nivou.. dobrota :)

  • Petra | 14. 8. 2011 17:50

    Nejsem zrovna hračička, ale plněné žampionky byly fantastické a stály za tu práci, děkuji.

  • šmudla | 15. 5. 2011 15:09

    vynikajicí :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Zdravě i chutně Z hub Zelenina Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Čerstvé žampiony Česnek Cibule Listový špenát Máslo Olej Pepř mletý Strouhanka Strouhaný parmazán Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Omáčka z plísňového sýra

Omáčka z plísňového sýra

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Italská pizza

Italská pizza

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

52
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…
50
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z…
44
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.
Tvarohové knedlíky s…
31
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cuketové těstoviny s…
30
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…

Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Plněné žampiony mletou směsí
Plněné žampiony mletou směsí
Plněné žampiony od Stelly Zázvorkové
Plněné žampiony od Stelly Zázvorkové
Plněné žampióny speciál
Plněné žampióny speciál
Plněné žitné chlebánky (žemle)
Plněné žitné chlebánky (žemle)
Plněný bochník
Plněný bochník
Plněný bramborák
Plněný bramborák
  • Recepty.cz
  • Plněné žampiony špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact