• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plněné šnečí ulity alá Gaskogne
Napište svůj komentář k receptu

Plněné šnečí ulity alá Gaskogne

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné šnečí ulity alá Gaskogne
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 10
      lžíce sladká smetana
    • majoránka
    • 1
      kg hlemýždi živý, 4 x 24 ks
    • 1
      ks sardelová pasta tuba, nebo sardele
    • 3
      ks žemle starší
    • cibule průměr cca 3-5 cm
    • citronová kůra z 1/2 citronu / nastrouhaná
    • 2
      stroužek česnek utřený se solí
    • jedlá soda na praní
    • 1,40
      kostka masox nebo vývar

Postup přípravy receptu

1
Hlemýždě vhodíme do vařící vody na 10 min. Vyndáme jehlicí z ulit a černé ocásky na hřbetu tělíček odřízneme (jsou to vnitřnosti). Vymneme v soli, opláchneme a dáme vařit na 2,5-3 hodiny, tentokrát do nejmenšího možného množství vody. Použijeme 1/4 kostky masoxu.
2
Ve vedlejším hrnci vyvaříme získané ulity v roztoku prací sody a potom opláchneme vodou. V troubě vysušíme. Tělíčka rozsekáme na jemno, přidáme máslo, rozetřené sardelky nebo sardelovou pastu, majoránku a česnek.
3
Do smetany namočené žemle rozetřeme s nastrouhanou cibulí a citronovou kůrou. Obě hmoty spojíme a již pouze zamícháme. Směsí plníme ulity a zapékáme 15 min. v prudké troubě.Příloha nebyla uvedena.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

(nejen) Česnekovo-sýroví šneci

(nejen) Česnekovo-sýroví šneci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan | 20. 12. 2005 13:22

    Miki, sneci jsem delala jen jednou asi tak pred 25lety a pamatuji si, ze se do prvni vody musi dat sul a ocet, jinak je to kluzke i po uvareni. Jen tak mezi nami, bylo to poprve a naposledy, coz neznamena ze chci nekoho odradit, je to zdlouhave ale vysledna chut je vyborna a stoji za to!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Vaření Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Citronová kůra Hlemýždi Jedlá soda Majoránka Máslo Masox Sardelová pasta Sladká smetana Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trojbarevná buchta

Trojbarevná buchta

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Vepřové na houbách s fazolkami

Vepřové na houbách s fazolkami

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Koláč švestkový s drobenkou

Koláč švestkový s drobenkou

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Medová žebra

Medová žebra

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

30
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Bešamel
Bešamel
14
Zelný salát z kysaného zelí
Zelný salát z kysaného…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Tajemství Karla Šípa (80): Ukecal Dádu, ale na rande nešel!

Tajemství Karla Šípa (80): Ukecal Dádu, ale na rande nešel!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Plněné šnečí ulity alá Gaskogne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact