• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plněné medové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Plněné medové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné medové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 80
      g hera
    • 160
      g cukr krystal
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce med
    • 1
      lžička jedlá soda bikarbona
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g hladká mouka
    • skořice - mletá
    • hřebíček mletý
  • Náplň
    • 500
      ml mléko
    • 250
      g máslo
    • 1
      balení zlatý klas krémový prášek
    • 250
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
V hrnci nad párou mícháme do zhoustnutí (asi 15 min.) cukr, tuk, vejce, med, sodu bikarbonu a trochu skořice a hřebíčků. Potom důkladně vmícháme polohrubou mouku a nakonec ještě teplou hmotu na desce smícháme s hladkou moukou.
2
Těsto rozdělíme na 4 stejné části a postupně vyválíme na obráceném plechu. Každý plát pečeme asi 5 minut v předehřáté troubě. Po upečení ihned plát od plechu podřežeme nití.
3
Z mléka a krémového prášku uvaříme pudink. Máslo vymícháme s cukrem a zapracujeme do něj vychladlý pudink. Přichutíme rumem.
4
Tři pláty natřeme krémem. Čtvrtý polejeme čokoládovou polevou. Koláč necháme odstát asi 8 hodin. Potom ho nakrájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evangelina Ciprová | 7. 5. 2008 21:22

    Papír je dobré řešení a nebo silikonová podložka - tu není třeba ani vymazávat.

  • Miroslava Severová | 7. 5. 2008 11:39

    Já těsto na medové řezy vyvaluji přímo na pečícím papíru (utřižený kus dle velikosti plechu),pak přetáhnu na plech a po upečení se krásně papír stáhne.

  • Majka Rončáková | 6. 5. 2008 10:28

    Moje mamka dávala těsto na obrácený plech /vzhůru dnem/ a ja to dělám taky, pak se to sesune po upečení z plechu bez problému.

  • Di | 6. 5. 2008 06:15

    Nevím, jaké plechy autor používá, ale moje zkušenost je: pokud na medové řezy plech dobře nevymažete nebo nepečete na papíru, upečené těsto od plechu prakticky neodlepíte.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hera Hladká mouka Hnědý rum Hřebíček mletý Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Skořice - mletá Vejce Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Cuketový quiche

Cuketový quiche

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

25
Palačinky s jablky a slaným karamelem
Palačinky s jablky a…
20
Lokše
Lokše
18
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
16
Čočkový salát se sázeným vejcem
Čočkový salát se sázeným…
14
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Plněné medové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact