• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plněné kokosky
Napište svůj komentář k receptu

Plněné kokosky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné kokosky
Plněné kokosky
Plněné kokosky
Plněné kokosky
Plněné kokosky
Plněné kokosky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
    • 150
      g cukr krystal jemný
    • 3
      ks bílek
    • čokoládová poleva
    • 150
      g kokos mletý
    • krém čokoládový
    • 45
      ks linecké koláčky 40-45

Postup přípravy receptu

1
Bílky se ušlehají s cukrem do hustého sněhu (trošku cukru si nechte na smíchání s kokosem) Do sněhu se přimíchá kokos s troškou cukru. Ze sněhové hmoty se na plech s pečícím papírem dělají pusinky. Velikost pusinek (průměr asi 2-2,5 cm) je třeba vyzkoušet podle typu trouby, protože se trošku roztečou. Dobré je dělat tvořítkem na krém a ještě lepší mikrotenovým sáčkem s ustřiženým rohem (tvořítko se může ucpat). Zvolna pečeme do růžova.

RADA: Tipy na nejlepší vánoční cukroví

2
Na linecká kolečka nastříkáme dokola čokoládový krém (máslový krém s troškou kakaa nebo čokolády), doprostřed dáme kousek rybízové marmelády a přilepíme kokosovou pusinku. Spodek kokosek namočíme do čokolády (čokoláda na vaření rozpuštěná ve vodní lázni, k tomu kousek ztuženého tuku a práškové kakao). Čokoláda by měla dosahovat tak vysoko, aby schovala krém. Po ztuhnutí čokolády uložte do krabičky vyložené alobalem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Kokosky II.

Kokosky II.

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • OLga | 12. 12. 2007 19:11

    U nás tieto kokosky na Vianoce nesmú nikdy chýbať,aj keď je s nimi dosť roboty,sú to naše najobľúbenejšie zákusky.Ja sneh šľaham nad parou a pridám 1 lyžicu hrubej múky,neroztečú sa.

  • Marcela Štěpánková | 12. 12. 2007 09:43

    Prosím o radu, jak se dělá ten máslový krém. Jsem začátečník, díky...

  • Anonym | 19. 12. 2006 11:55

    Linecká kolečka můžete nahradit piškotem. Je to trochu sladší, ale také moooc dobre ...

  • Jana Tomčíková | 13. 12. 2006 07:58

    Kokosky jsou moc dobré a krásně měkké, příští týden přidám krém,marmeládu,čokoládu a linecké spodky, ale jsou výborné i samotné.Tvořila jsem sáčkem, šlo to dobře, jenom pozor, musejí se dělat hned, já musela od rozdělané práce odejít a pak už hmota byla trochu tuhá.Pekla jsem na 150°.Dávám za jedna.

  • Anonym | 5. 12. 2006 07:37

    V sobotu jsem upekla, včera večer zkontrolovala a k mému velkému překvapení už jsou krásně měkké. Jsem překvapená o to víc, že se mi nepodařilo ušlehat sníh (měla jsem ho v mrazáku, ale tím to asi nebude, už jsem z takto uložených bílků sníh dělala, spíš jsem na začátek šlehání přisypala moc cukru) a tak jsem všechno zamíchala do tekutých bílků, přidala ještě trochu rumu a citrónové šťávy a upekla. Takže jestli jste některé líné šlehat sníh, vězte, že nemusíte, výsledek to neovlivní.

  • Miroslava Cveková | 26. 11. 2006 16:08

    Tyto kokosky jsou výborné, u nás na vánoce nesmí nikdy chybět.Dávám za 1.

  • Mila Veselá | 23. 11. 2006 12:58

    Plnění krémem stačí tak 3 dny před Vánocemi. Ale i když jsou naplněné déle a máte je v chladu, tak se nerozmáčí. Já je i mrazím (už naplněné). kolečka si taky peču dopředu slineckým. Všechno "suché" cukroví upeču dopředu a pak dodělávám, plním, zdobím a ujídám.

  • Jana z VM | 23. 11. 2006 12:23

    Já si linecká kolečka pod kokosky upeču současně se slepovanýma kolečkama a plním až zároveň s ostatním plněným cukrovím. Je fakt, že si práci zjednodušuji, protože u nás máme vynikající kupované kokosky, tak je doma nepeču. I tak toho mám dost na pečení ....

  • Jana Kutačová | 23. 11. 2006 10:34

    Kdy je ideální stav,pustit se do těchto kokosek?Linecké se asi dá upéct dříve,ale to plnění krémem asi později,ne?Musím je letos vyzkoušet,připadají mi úžasné.:o))

  • Mila Veselá | 18. 12. 2005 15:23

    Jani, není zač, jsem ráda, že vám chutnají. Představte si, že já jsem je letos ani nedělala a od rodiny jsme to pěkně schytala. Ale když těch receptů je tady tolik :-))) Přeji krásné Vánoce.

  • Jana Han | 18. 12. 2005 04:27

    Rodina i pratele jsou nadseni. Vyborne!!!!! Jeste jednou diky za predpis.

  • Jana Han | 14. 12. 2005 17:17

    I ja dekuji za recept. Take jsem doufala, ze se nekdy objevi. Hned dnes je udelam.

  • Anna Holubová | 13. 12. 2005 22:43

    Děkuji za recept,tento jsem právě hledala.

  • anonz l | 10. 12. 2005 22:09

    wow

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Kokosky
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Cukr krystal Kokos Krém Linecké koláčky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilované kuře

Grilované kuře

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Jednoduchá vajíčková pomazánka se salámem

Jednoduchá vajíčková pomazánka se…

Doporučujeme

40 minut
Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

27
Pomazánka z pečeného česneku
Pomazánka z pečeného…
23
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
20
Nejjednodušší jablečný koláč
Nejjednodušší jablečný…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Svařák
Svařák

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
AHA.cz Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz „Bramborová“ Burešová po Slavících: Drsná kritika večera

„Bramborová“ Burešová po Slavících: Drsná kritika večera

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

Další doporučené recepty:

Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
Plněné knedle ve vajíčku
Plněné knedle ve vajíčku
Plněné knedlíky uzeným masem
Plněné knedlíky uzeným masem
Plněné krůtí stehno
Plněné krůtí stehno
Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem
Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem
Plněné kuřecí rolky ve slanině
Plněné kuřecí rolky ve slanině
  • Recepty.cz
  • Plněné kokosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact