• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plněné dýně - Balkán
Napište svůj komentář k receptu

Plněné dýně - Balkán

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné dýně - Balkán
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks dýně mladé, nejlépe rovnější, cca 20 cm dlouhé / nebo Cukety
    • 1
      ks cibule
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 100
      g uzený bůček libový
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • olej
    • petrželová nať
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar nebo voda a kostka bujónu
    • 1
      lžíce rajský protlak nebo rajčata

Postup přípravy receptu

1
Omyté dýně seřízneme na užším konci (odkrojek uschováme, později použijeme jako pokličku). Obsah dýní opatrně vydlabeme (nejlépe mi to jde dlouhou dezertní lžičkou). Pokud střed dýní neobsahuje tvrdá semena, dužinu nasekáme na drobnější kousky. (Malé dýně do 20 cm nemívají ještě semena a jsou křehké.)
2
Cibuli nakrájíme na jemno. Osmažíme ji na oleji a přidáme mleté maso a drobně pokrájený bůček. Osmahneme. Masovou směs necháme ochladit a pak ji dochutíme solí, pepřem, jemně nakrájenou petrželovou natí a nadrobno nakrájeným česnekem. Směs spojíme syrovým vajíčkem. Touto směsí pak plníme vydlabané dýně.
3
Vršek dýní uzavíráme uschovaným odkrojkem. Dýně stavíme na výšku do užšího a vyššího hrnce, pěkně jednu vedle druhé. Zalijeme vývarem do kterého jsme zamíchali protlak (můžeme zalít i vodou, do které dáme nakrájená spařená a oloupaná rajčata, ke kterým přidáme kostku bujónu). Pokud jsme si uschovali nakrájený střed dýní, přidáme ho do vývaru. Pozvolna dusíme zhruba hodinu.
4
(Omáčku nezahušťuji, je sice na české poměry řídká, ale chutná. Pokud se vám zdá neobvyklá, určitě nic nepokazíte, když ji zahustíte trochou mouky.)
5
Dýně opatrně vyjmeme a podáváme celé, přelité "omáčkou". Výborné jsou s kopečkem (spíš kopcem :-) kysané smetany a bílým pečivem.
6
Dobrou chuť, Pile.
7
Originální název: Tikvice nadjevene
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z červené řepy a brambor - Balkán

Salát z červené řepy a brambor -…

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pilence | 2. 5. 2005 10:15

    Jano, recept jsem si privezla z Belehradu, ale znate to, kazdy bramborovy salat je zarucene ten spravny... ,-) Pecene tykvicky znam samozrejme taky, ale zase v trosku jine uprave (recept na ne mam zase ze Splitu). Ten vas zni taky velmi lakave, urcite ho vyzkousim! Kdyz neni po ruce kysana smetana, pouzivam Selsky jogurt (jeden z mala, kde obsah odpovida nazvu ,-) jen panove vzdycky o trochu vic reptaji... ,-) Pile

  • Jana Novakova | 30. 4. 2005 15:01

    Tento recept znam, je dobry, ale trosku upraveny po cesku...na Balkane se zasmazi cibulka, mlete maso, prida se ryze (musi zesklovatet) jemne nakrajene rajce, koreny (pouziva se sul, pepr, mleta paprika, petrzel a nekde i saturejka) a hrnicek vody - stejne mnozstvi jako ryze. Tykvicky nebo cuketky jsou chutnejsi pecene v troube.Kolem nich cibule, krajena na tenka kolecka, stred z tykvycek , krajena rajcatka a podle chuti i malou feferonku, podlit podle potreby.Servituje se k tomu obycejny bily jogurt.(Kysana smetana je urcite lepsi ale ty kalorie...) Pilence, podle prezdivky soudim ze mas s Balkanem dost spolecne, nezlob se na mne, jsem daleko od toho znevazit tvuj recept, zkus je upect a verim ze mi das za pravdu.Jestli ne, platim panaka!

  • Kuchařka on-line | 20. 4. 2005 16:11

    Doplněno.

  • Pilence | 20. 4. 2005 12:41

    Kucharko on-line, prosim o doplneni postupu... Ty strouzky cesneku se drobne nakraji a pridaji do masove smesi spolu s ostatnimi dochucovadly. Diky, priste budu psat pozorneji. Pile

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Karbanátky
Maso Hovězí Mleté Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Dýně Mleté maso - hovězí Olej Pepř mletý Petrželová nať Rajský protlak Sůl Uzený bůček Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Tvarohový koláč líné ženy

Tvarohový koláč líné ženy

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
10
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
10
Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou
Jednoduchá zeleninová…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Comic-Con Brno přivítá hvězdy Policejní akademie!

Comic-Con Brno přivítá hvězdy Policejní akademie!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Plněné dýně - Balkán
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact