• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plněné baklažány
Napište svůj komentář k receptu

Plněné baklažány

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné baklažány
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg lilek malé, max. 9 cm dlouhé, nejlépe baculaté jako jablíčka
    • 4
      lžička česnek rozdrcený
    • 2
      lžička ostrá paprička
    • 4
      lžička ocet
    • 1
      šálek vlašské ořechy nahrubo nasekané
    • sůl na vymazání vnitřku baklažánů

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce s vařící vodou vsypeme omyté lilky a vaříme 5 minut. Vodu vylijeme, lilky po zchladnutí seřízneme v místě stopky a kolmo na předešlý řez uděláme zářez do poloviny baklažánů.
2
Zářez potřeme solí, dáme na stojato do misky (aby z nich vytékala voda), nejlépe přes noc do ledničky.
3
Připravíme si náplň smícháním uvedených surovin. Do každého lilku vmáčkneme naplno, co se vejde, ale nesmí to nikde vylézat. Lilky naklademe do 2 litrové sklenice (nebude plná), kterou zase přes noc necháme stát v misce v ledničce, aby vytekla voda. Ráno obrátíme a zalijeme olivovým olejem.
4
Dá se konzumovat za týden, uchovává se v ledničce. Nejvíce jdou na odbyt jako chuťovka v době grilování.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Baklažány s jogurtovou omáčkou

Baklažány s jogurtovou omáčkou

Vepřové kotlety plněné drůbežími játry

Vepřové kotlety plněné drůbežími játry

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 27. 5. 2006 10:57

    Petro,ja nakupuji v Emiratech a tady jsou k dostani v obchodech.U nas si to asi muze udelat milovnik baklazanu,ktery si je sam pestuje.Tady se to prodava v obchodech s delikatesami,bohuzel,neda se vyvazet,protoze po rozlezeni moc dlouho nevydrzi.Jak dlouhou trvanlivost to ma,nevim,my to vzdy tak do 14 dnu spotrebujeme.

  • Petra | 26. 5. 2006 11:14

    Kde berete takové malé lilky? To si je sama pěstujete? Ty jsou v obchodech mívají podle mě tak kolem 20cm.

  • Airan | 25. 5. 2006 14:30

    Baklazanum neodolam v jakekoli priprave, je to moje oblibena zelenina:-) Dekuji za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Zdravě i chutně Zelenina Vaření Chlazení Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Lilek Ocet Ostrá paprička Sůl Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Cuketové nudle

Cuketové nudle

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Angreštové / rybízové knedlíky

Angreštové / rybízové knedlíky

Ovesné cookies s brusinkami

Ovesné cookies s brusinkami

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

53
Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Bramborový salát s…
51
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
37
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
30
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…
27
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…

Zajímavé články

Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
AHA.cz Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 20. 11. 2025: Komu dnes vyjde risk a komu se změní plány do budoucna?

Denní horoskop na čtvrtek 20. 11. 2025: Komu dnes vyjde risk a komu se změní plány do budoucna?

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Plněné baklažány
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact