• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plněná panenka
Napište svůj komentář k receptu

Plněná panenka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná panenka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vepřová panenka bez palce
    • 300
      g vepřová játra
    • 300
      g anglická slanina krájená
    • 300
      g parmazán strouhaný (nebo podobný sýr)
    • majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce francouzské bylinky (od Avokáda)
    • 3
      lžíce sádlo (olej nejze, přepaluje se)
    • majonéza Hellmans (pro podávání)
    • mrkev čerstvá

Postup přípravy receptu

1
Játra očistíme, a vytvoříme 3 stejné pruhy/hranoly, které v misce prosypeme a jemně prohnětěme s 3 lžicemi směsi koření Francouzské bylinky - odložíme do lednice na cca 1 hodinu.
2
Panenky očistíme, osušíme a podélně nařízneme (NEPROŘÍZNEME !) nejdřív kolmo k prkénku, a pak levou a pravou stranu rovnoběžně s prkénkem, abychom vytvořili plát. Ten potom přes fólii naklepeme. Osolíme, opepříme, posypeme hojně majoránkou (vyhoví sušená, ale čerstvá je lepší), srolujeme a dáme do lednice k játrům odpočinout (čas vyjmutí bude shodný s časem vyjmutí jater).
3
Po vyjmutí z lednice na plát z panenky rozložíme plátky slaniny, podélně položíme 1 játro, posypeme parmezánem, srolujeme a spíchneme špejlí. Vyhřejeme troubu na 200 °C, mezitím rozpálíme v zapékací míse sádlo, naplněné panenky důkladně opečeme ze všech stran, a pak je dáme na 10+10 min. do trouby (po prvních 10 min. je otočíme) - nezakrýváme.
4
Po cca 5-ti minutovém odpočinutí po vyjmutí z trouby odšpejlíme, krájíme na asi centimetrové plátky. Mezitím připravíme čerstvé kousky (hranolky) mrkve,
5
Podáváme teplé, pokapané majonézou, s "hranolky" mrkve, a chléb (nejlépe opečený v toasteru). Dá se i studené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Panenka plněná sušenými meruňkami

Panenka plněná sušenými meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Pečení Smažení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Francouzské bylinky Majonéza Majoránka Mrkev Parmazán Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová játra Vepřová panenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
18
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Hvězda Zlaté labutě Kusnjerová překvapila: Ukázala své šediny! Brzy zbělá...

Hvězda Zlaté labutě Kusnjerová překvapila: Ukázala své šediny! Brzy zbělá...

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Plněná panenka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact