• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela
Napište svůj komentář k receptu

Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela

autor: wercuwek
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto:
    • 1
      kg hladká mouka
    • 2
      lžíce panenský olivový olej
    • 1
      kostka droždí
    • 5
      dl vlažná voda
    • 1
      špetka sůl
  • Rajčatová směs:
    • 300
      g rajčata oloupaná v plechovce
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička panenský olivový olej
  • Na pizzu:
    • 300
      g mozzarella
    • 1
      snítka bazalka
    • 6
      ks ančovičky
    • 1
      lžíce panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě, přidáme olivový olej, špetku soli a smícháme s hladkou mouku. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.
2
V míse rozmixujeme loupaná rajčata a ochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru. Pečící plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí. Ozdobíme plátky mozzarelly a lístky bazalky. Na jednu polovinu přidáme ještě filátka ančoviček (pizza Napoletana). Vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum. Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené do zlatova.
3
Těsto můžete nechat v lednici i několik dní a dají se z něho dělat i vinikající langoše.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pastiera Napoletana

Pastiera Napoletana

Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

Rizoto s červenými krevetami podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa | 21. 12. 2016 22:48

    Konečně jsem našel těsto dle mých představ, díky moc ;-)

  • Skarpa
    Skarpa | 21. 12. 2016 22:47

    Konečně jsem našel těsto dle mých představ, díky moc ;-)

  • Hedvika | 4. 3. 2016 19:50

    Jak má být asi těsto na plechu tlusté? Děkuji

  • Hanka | 26. 3. 2015 13:12

    Recept je opsaný od DEmanuela Riddiho, ale ten dělal půlku pizzy s ančovičkami = Napolitana.

  • dancas | 11. 11. 2012 13:16

    Pizza je skvělá, nenáročná na přípravu.dik za recept.

  • Simona | 24. 6. 2012 16:07

    Výborná pizza s křupavou kůrčičkou. Doporučuju!

  • nnln | 14. 3. 2012 19:34

    Těsto je výborné, do rajčatového základu jsem přidala ještě trochu česneku a sušené bazalky, bohužel nemám čerstvou. Dělala jsem z poloviční dávky, byly z toho dva velké plechy krásně tenučké, křupavé pizzy.

  • Anonymous | 27. 11. 2011 19:22

    ančovičky?

  • smolici
    smolici | 18. 7. 2011 18:05

    jo....vážně skvělá....profi

  • zdena | 29. 6. 2011 23:06

    :-) super

  • zdena | 29. 6. 2011 23:06

    :-) super

  • ademios | 9. 1. 2011 13:24

    Takhle by měl vypadat recept na pizzu. Doporučuji ještě použít hladkou mouku 00 Extra, do račatové směsi dát trochu oregána a pro fajnšmejkry posypat plech mletou kukuřičnou krupicí. Hodně zdaru při pečení :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza Ital - Emanuel Ridi
Chuťovky Pizza a langoše Oběd Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bazalka Cukr Droždí Hladká mouka Mozzarella Panenský olivový olej Rajčata oloupaná Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Šafránová rýže

Šafránová rýže

Pizza

Pizza

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Sýrovo-kuřecí špízy

Sýrovo-kuřecí špízy

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
30
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
24
French toast
French toast
23
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Agáta Hanychová si obula: »Koše na odpadky«! Za 50 tisíc…

Agáta Hanychová si obula: »Koše na odpadky«! Za 50 tisíc…

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact