• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pizza IV.
Napište svůj komentář k receptu

Pizza IV.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza IV.
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      ml voda
    • 2
      lžíce olivový olej polévkové
    • 0,25
      ks droždí
  • Sogu
    • 10
      ks rajčata (záleží na velikosti)
    • 1
      ks koření (pepř, sůl, oregano, bazalka,chilli,apod.)
    • 1
      ks slanina
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
  • Povrch
    • 1
      ks sýr (italský)
    • 1
      ks suroviny na oblohu záleží na typu pizzy... na pizzu si dejte, co sem vám zlíbí.

Postup přípravy receptu

1
1. Těsto
2
Do těsta patří pouze výše uvedené suroviny. Žádný jogurt, žádné mléko.
3
Zp. č. 1: Do mísy dáme hladkou mouku a vodu v poměru 2:1 (na jednu pizzu vychází asi 120-160 g hladké mouky), rozdrobíme asi čtrvtku droždí, s citem osolíme a uhněteme. Nejpohodlnější je nejdřív vařečkou a pak rukama. S těstem si pořádně hrajte, je potřeba ho mít dokonale spojené. Kdo má robota, je za vodou. Zalijeme trochou olivového oleje a rukama ho vmísíme do těsta.
4
Zp. č. 2: Do mísy si dáme potřebné množství mouky a trochu soli. Dále si připravíme kvásek. To je potřebné množství vody, droždí a malinko cukru. Necháme kvásek na teplém místě asi 15 minut, dokud se nám nenakvasí (to poznáte). Kvásek nalijeme do mouky a uhněteme, nejdřív vařečkou, potom rukama. Kdo má robota, je za vodou. Po uhnětení vmísíme do těsta trochu olivového oleje.
5
Pozn.: Těsto by mělo být vláčné, dobře se natahovat a ne moc lepit. Případnou špatnou konzistenci opravujeme olivovým olejem nebo vodou a moukou (opatrně, i malé množství to změní ;) ).
6
Těsto přikryjeme buď utěrkou nebo - můj osvědčený lepší způsob je vzít potravinářskou folii a do ní udělat pár dírek. Těsto dáme kynout a zrát na chladné místo (v lednici vám povrch ztvrdne, buď ji nastavte na nejmenší chlad nebo dejte těsto do sklepa) minimálně pár hodin. Nejlepší doba je však den až dva. Toto je velmi důležité pro kvalitu těsta. Nedělejte pizzu z nevyzrálého těsta, kynuté pár desítek minut. Mám to ozkoušené a těsto, které zrálo je mnohem, mnohem chutnější.
7
2. Sogu (tomatová omáčka)
8
Vezmeme rajčata (na jednu pizzu vyjde asi 3-8 kusů, záleží na velikosti) a tzv. je spaříme. To znamená, že nařízneme slupku, dáme do horké vody, po pár minutách vytáhneme a položíme je do studené vody a po minutě je začneme loupat. Odstraníme "bubáky" a "tekutý" vnitřek se semínky... Pokud máte doma silný mixér, slupku loupat nemusíte.
9
Nyní si vyndáme rendlík nebo hlubokovu pánev, popř. hrnec, dáme do něj olivový olej a začneme na něm smažit na střední stupeň 2 malé stroužky slaniny (není nutno). Mezitím, co se nám slanina peče, si hodíme do mixéru rajčata, nakrájenou jednu malou cibuli, popř 1/2 střední, 3 stroužky česneku, a koření jako oregano, bazalku, sůl a pepř. Vše dle libosti, nebojte se šetřit, zvlášť oreganem ne. Po dokonalém rozmixování vše vlejeme do hrnce se slaninou a trochu povaříme. Vařit můžeme pár minut i 2 hodiny, čím víc tím líp. Vařte na malý stupeň!
10
3. Pizza
11
Těsto si popř. rozdělíme na části a připavíme si linku, potřebujete hodně prostoru a trochu mouky rozprášené na lince. Těsto nejdřív vytáhneme rukama, stačí ho jenom držet, ono se samo natáhne a posouváním pizzy v rukách tvarujeme protáhlý kulatý, popř. elipsovitý tvar. Pokud se nám pizza zdá málo vláčná, přidáme trochu oliváče. Potom těsto hodíme na linku a natahujeme, prstama nebo rukama, to je jedno, hrajte si s tím, chce to trochu cviku. Válečkem pizzu neuděláte, věřte mi. Po "natáhnutí a rozmáčkání" těsta na 1-2 mm zahneme okraje, uděláme pár dírek např. párátkem a přidáme tomat. Na jednu pizzu vychází asi 1 menší naběračka, je to jedno. Přidáme nastrouhaný sýr (nejlepší je asi parmezán nebo jakýkoli jiný italský sýr), popř. na kolečka nakrájenou mozzarellu. Na pizzu si dejte co chcete, houby, salám, šunku, ananas, tuňáka, je to jen na vás ;). Potom dáme pizzu na pečící papír a na rošt, doprostřed, do rozehřáté trouby na 250°C. Pečeme pár minut, hlídejme. Jakmile se začnou objevovat hnědočerná místa, je na čase pizzu vyndat. Nebojte se zahnědlin, ty nevadí.
12
Pizza hotova.
13
Tento recept vznikl na základě pečení všech různých kombinací, podle různých receptů, apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Špenátová pizza s kozím sýrem

Špenátová pizza s kozím sýrem

Houbová pizza

Houbová pizza

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Dietní Domácí pekárny Oběd Večeře Pečení Dietní Vegetariáni Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Droždí Hladká mouka Koření Olivový olej Rajčata Slanina Suroviny na oblohu Sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Nakládané sýry - směs

Nakládané sýry - směs

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

17
Restované brambory s česnekem
Restované brambory s…
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Pizza IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact