• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pivní štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Pivní štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pivní štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 1
      pivo
    • skořice
    • mleté ořechy
    • rozinky
    • strouhanka
    • jablka
    • vejce
    • omega
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Rozpustíme tuk, přidáme zbytek surovin. Uděláme těsto, necháme uležet. Těsto rozdělíme na 4 díly. Vyválíme na pomoučeném vále, posypeme všude strouhankou, rozprostřeme po celé placce, nastrouhaná jablka a rukou z nich vymačkáme šťávu, posypeme mletými oříšky, rozinkami, vanilkovým cukrem, skořicí. Já většinou vyválenou placku z těsta položím na starší utěrku. Pak ji vezmu a stočím do šišky, abych ji netočila rukou. Zamáčkneme okraje, potřeme rozšlehaným vejcem. Přendám na plech s papírem. Dám péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Pak hotový, vychladlý štrůdl nakrájím a pocukruji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní guláš II.

Pivní guláš II.

Pivní chléb s cibulkou

Pivní chléb s cibulkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 30. 8. 2007 09:13

    Také tuk strouhám, piva dávám jenom půlku láhve a špetku soli. Těsto zpracuji nahrubo hnětacími metlami (patlá se) a pak rychle dopracuji na vále. Nechám odpočívat v lenici a občas rozválím a složím jako listové těsto. odleželé těsto se vyválí velmi dotenka. Náplň dělám tutéž. Štrůdl nemažu vajíčkem, pouze ho před dopečením potřu malinko máslem, aby zčervenal.Výsledek je vynikající.

  • malka | 30. 8. 2007 02:05

    ja tento strudl delam uz temer 10 let, a omegu nerozpoustim, ale strouham jim na struhadle, v hromadce vyhloubim dulek, dam do nej vejce a 2 dcl piva, obsypu moukou a zpracuji - obvykle mam 2 sisky strudlu

  • Anonym | 25. 1. 2006 21:13

    Tento recept sem dala již v roce 2004 paní Vencová.

  • jahe | 25. 1. 2006 19:01

    Dává se jenom 1/2 láhve piva, těsto by bylo strašně řídké.Jinak je toto těsto možno použít i na šátečky nebo plněné rohlíčky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jablka Mleté ořechy Omega Pivo Rozinky Skořice Strouhanka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s bazalkou

Špagety s bazalkou

Pivní salát

Pivní salát

Mrkvánky

Mrkvánky

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Brokolicová polévka II.

Brokolicová polévka II.

Veselá prošívaná deka

Veselá prošívaná deka

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Salát Caprese

Salát Caprese

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

19
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
18
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
17
Dýňový kompot
Dýňový kompot
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Kachní prsa s nudlovým salátem
Kachní prsa s nudlovým…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Lela a Karlos měsíc po operaci syna (7 měs.): Dovča pro dva!

Lela a Karlos měsíc po operaci syna (7 měs.): Dovča pro dva!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Pivní štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact