• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pivní štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Pivní štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pivní štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 1
      pivo
    • skořice
    • mleté ořechy
    • rozinky
    • strouhanka
    • jablka
    • vejce
    • omega
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Rozpustíme tuk, přidáme zbytek surovin. Uděláme těsto, necháme uležet. Těsto rozdělíme na 4 díly. Vyválíme na pomoučeném vále, posypeme všude strouhankou, rozprostřeme po celé placce, nastrouhaná jablka a rukou z nich vymačkáme šťávu, posypeme mletými oříšky, rozinkami, vanilkovým cukrem, skořicí. Já většinou vyválenou placku z těsta položím na starší utěrku. Pak ji vezmu a stočím do šišky, abych ji netočila rukou. Zamáčkneme okraje, potřeme rozšlehaným vejcem. Přendám na plech s papírem. Dám péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Pak hotový, vychladlý štrůdl nakrájím a pocukruji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní guláš II.

Pivní guláš II.

Pivní chléb s cibulkou

Pivní chléb s cibulkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 30. 8. 2007 09:13

    Také tuk strouhám, piva dávám jenom půlku láhve a špetku soli. Těsto zpracuji nahrubo hnětacími metlami (patlá se) a pak rychle dopracuji na vále. Nechám odpočívat v lenici a občas rozválím a složím jako listové těsto. odleželé těsto se vyválí velmi dotenka. Náplň dělám tutéž. Štrůdl nemažu vajíčkem, pouze ho před dopečením potřu malinko máslem, aby zčervenal.Výsledek je vynikající.

  • malka | 30. 8. 2007 02:05

    ja tento strudl delam uz temer 10 let, a omegu nerozpoustim, ale strouham jim na struhadle, v hromadce vyhloubim dulek, dam do nej vejce a 2 dcl piva, obsypu moukou a zpracuji - obvykle mam 2 sisky strudlu

  • Anonym | 25. 1. 2006 21:13

    Tento recept sem dala již v roce 2004 paní Vencová.

  • jahe | 25. 1. 2006 19:01

    Dává se jenom 1/2 láhve piva, těsto by bylo strašně řídké.Jinak je toto těsto možno použít i na šátečky nebo plněné rohlíčky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jablka Mleté ořechy Omega Pivo Rozinky Skořice Strouhanka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Krůta po americku

Krůta po americku

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Harlekýn

Harlekýn

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

63
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
38
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový…
28
Nudle s Hoisin omáčkou
Nudle s Hoisin omáčkou
28
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Pivní štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact