• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pivní pečivo
Napište svůj komentář k receptu

Pivní pečivo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pivní pečivo
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka prosátá
    • 200
      g polohrubá mouka prosátá
    • 4
      g sušené droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka cukr
    • 225
      ml pivo teplé
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce sádlo změklého
  • Dokončení
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      ks bílek
    • 1
      špetka hrubá sůl

Postup přípravy receptu

1
Do mísy prosijeme oba druhy mouky a smícháme se solí.
2
Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme droždí a cukr.
3
Zalijeme teplým pivem a necháme pár minut stát.
4
Přidáme žloutek a změklé sádlo. Vše zpracujeme na hladké, pružné těsto.
5
Necháme zakryté kynout 60 minut.
6
Po vykynutí ještě jednou těsto zpracujeme a rozdělíme na osm částí.
7
Z každé části vyválíme třeba váleček a upleteme housku, nebo jej vyválíme na plát a srolujeme do rohlíku, nebo jen uděláme bulku. Jak se komu zachce.
8
Vyskládáme na připravený plech vyložený pečícím papírem a necháme zakryté ještě alespoň 30 minut kynout. Mezitím si rozpálíme troubu na 220°C.
9
Po 30 minutách potřeme těsto bílkem a posypeme kmínem a hrubou solí.
10
Posypat samozřejmě můžeme i jiným kořením či dochucovadly, podle chuti ;)
11
Vložíme do trouby a stáhneme ji na 200°C.
12
Pečeme 20 minut, do zezlátnutí.
13
Dobrou chuť
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Zapečené pečivo s krabími tyčinkami + co dům dal

Zapečené pečivo s krabími tyčinkami +…

Slané nejen vánoční pečivo

Slané nejen vánoční pečivo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Ostatní Pečiva Snídaně Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hladká mouka Hrubá sůl Kmín Pivo Polohrubá mouka Sádlo Sůl Sušené droždí Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka

Hrachová, čočková, fazolová se…

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Letní salát s mozzarellou

Letní salát s mozzarellou

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

46
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
40
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
32
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
31
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
29
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Pivní marináda na grilování
Pivní marináda na grilování
Pivní marinované špízy
Pivní marinované špízy
Pivní palačinky
Pivní palačinky
Pivní pomazánka
Pivní pomazánka
Pivní preclíky, housky, rohlíky
Pivní preclíky, housky, rohlíky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
  • Recepty.cz
  • Pivní pečivo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact