• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus na dort
Napište svůj komentář k receptu

Piškotový korpus na dort

autor: Elisa212
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 143
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
5fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchaný piškotový korpus se hodí jako základ téměř pro každý dort. Jednotlivé vrstvy korpusu se obvykle promazávají krémy či marmeládou, vrchní část můžete ozdobit dle své fantazie například ovocem, šlehačkou nebo cukrářským zdobením.

Jak udělat piškot na dort

Suroviny

5 porce
    • 2
      lžíce voda
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce olej
    • 150
      g cukr (moučka)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 180°C.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Vymažeme formu a vysypeme moukou.
3
Ušleháme vejce a cukr.

RADA: Jak skladovat vejce?

4
Přidáme mouku, olej, vodu a závěrem kypřící prášek.

RADA: Je lepší kypřící prášek nebo jedlá soda?

5
Těsto nalijeme do formy.
6
V troubě pečeme cca 20 minut -> hotové poznáme pomocí špejle (nesmí na ní zůstat těsto).
7
Korpus z této dávky je cca 2 cm vysoký.

RADA: Vychytávky, které využijete nejenom při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Korpus na dort

Korpus na dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 5. 2. 2017 16:18

    Forma o velikosti 24cm :-)

  • Ifka | 29. 10. 2016 14:23

    Dobrý den. Skvělý recept, dělala jsem v menší formě a hezky mi to houplo na 3-4 cm. Já ještě přidala ořechy a kakao a bomba! :)

  • Richard | 15. 4. 2016 14:24

    Výborný, rychlý a jednoduchý, také takto bych to asi hodnotil ;-) . A právě další věc jsou rozměry záleží samozřejmě na formě. My jsme měli průměr formy 24cm (čili středně menší forma) a tím výška korpusu se zvedne na cca 3,0 - 3,5cm, :-\ což je asi rozměr na bezpečné proříznutí na půlku (na dvě vrstvy) a eventualní seříznutí a vyrovnání O:-) . chtěli jsme vyšší dort a tak jsme upekli ještě jeden korpus. Ano je to časově náročnější :-| , ale aspoň jistota, že vše bude propečené jak má 8-) , takže 2 korpusy - 4vrstvy :-) .

  • filipus | 10. 1. 2016 18:50

    hustodémonicky krutopřísné ;-)

  • monudostal | 10. 1. 2016 13:49

    Výborný recept, rychlý levný a výborný.. Dala jsem do srnčího hřbetu a super, velikost akorát... VELMI DĚKUJI ZA SKVĚLÝ RECEPT...

  • Veja | 14. 12. 2015 13:34

    Korpus užasný, skvělá barva a krásně šel z formy ven. :-)

  • Lenka | 17. 9. 2015 16:46

    Korpus se mi trošičku drolil po stranách, ale jinak fajn..pekla jsem v té základní formě a je dost vysoký na to aby se udělalo víc vrstev..příště upeču ve větší formě a nebo zmenšim dávku ingrediencí na polovinu :)

  • lelkovat | 19. 5. 2015 09:30

    výborný recept :-) jen jsem přidala citrónovou kůru :-)

  • Verča | 1. 5. 2015 10:01

    Maximální spokojenost,korpus se nedrolí a jde dobře z formy. ;-) :-))

  • Martina | 19. 4. 2015 22:26

    Zkusila jsem a napsala si recept.Nemá chybu,forma 26 průměr a krásně vylezl korpus,lepší jsem neměla. :-*

  • Věrka | 21. 3. 2015 16:17

    :-) :-) pečeme jeden se upekl a parádní teďka děláme dvou násobek ;-) :-D

  • nejtik19 | 12. 3. 2015 07:25

    Vyzkoušeno a povedlo se. Děkuji za recept přidávám jedničku <3

  • Lenka | 23. 11. 2014 02:39

    Chtela jsem tri patra, mnozstvi jsem ztrojnasobila a povedlo se :-D Uz mam uplacany dort v lednici. Snad to bude zitra k jidlu <3

  • Mária | 22. 11. 2014 19:20

    Idem to vyskušatˇ :-)

  • Martina | 21. 9. 2014 15:14

    Dobrý den, pro jakou velikost dortové formy je tento recept určen?

  • Martina | 21. 9. 2014 15:04

    Dobrý den, toto množství je určeno pro jakou velikost dortové formy? Děkuji :-)

  • Natka | 7. 9. 2014 18:18

    Tom je nejlepší <3

  • vendelinec | 30. 7. 2014 19:53

    :-P :-P velice chutný, výborný a jednoduchý jen se po něm zaprášilo :-) :-)

  • pecka55
    pecka55 | 16. 7. 2014 15:45

    Všem chutnal :-P

  • barbarons
    barbarons | 15. 3. 2014 19:04

    Jednoduché a chutné :-)

  • chrtino | 11. 1. 2014 11:48

    výborný, rychlý a jednoduchý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty Těsta Piškotové Dortový korpus Valentýn Narozeniny a párty
Moučníky Dorty Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Tvarohový lehký koláč II.

Tvarohový lehký koláč II.

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

272
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
47
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
38
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým…
30
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
18
Ostružiny s mandlovou drobenkou
Ostružiny s mandlovou…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Sexy přehlídka Styl a Kabo: Ňadra Sklovské, odhalené zadečky a dechberoucí dekolty!

Sexy přehlídka Styl a Kabo: Ňadra Sklovské, odhalené zadečky a dechberoucí dekolty!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Piškotový kakaový dort
Piškotový kakaový dort
Piškotový koláč s jahodami
Piškotový koláč s jahodami
Piškotový korpus - dvoupatrový dort
Piškotový korpus - dvoupatrový dort
Piškotový nákyp se švestkovým kompotem
Piškotový nákyp se švestkovým kompotem
Piškotový nepečený dort
Piškotový nepečený dort
Piškotový řez s medovými jablky
Piškotový řez s medovými jablky
  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus na dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact