• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus
Napište svůj komentář k receptu

Piškotový korpus

autor: JandlovaPetra
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotový korpus
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme bílky do tuha, přimícháme cukr a šleháme. Přidáme 5 žloutků a zamícháme vařečkou. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva a opět zamícháme.
2
Vymažeme a vysypeme formu a pečeme při 150 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velký piškotový korpus

Velký piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Piškotový korpus na dort

Piškotový korpus na dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eva | 28. 11. 2010 11:52

    tak jsem to udelal a povedl se na jednicku pridala jsem tam 5 lzic vody :-P

  • Andra | 7. 2. 2007 14:29

    Mne sa dobre robí piškótový korpus, ktorý som sem vložila pri recepte s názvom Jablkový dort II. Ak chcete, vyskúšajte.

  • zdenja | 7. 2. 2007 11:41

    Dobrý den! prosím o pomoc při pečení piškotového těsta. poprvé jsem zkusila udělat piškot-zkusila jsem tento recept, ale výsledek špatný-vznikl mi spíše tvrdý piškot a těsto vůbec nevyskočilo. jak dlouho se má piškot péct? jiné buchty a koláče dělám běžně, nevím, co jsem zmatlala :-( poradíte někdo, prosím? díky

  • Drahoš | 25. 9. 2006 10:50

    Tak jsem dělal podle Vašeho receptu a přidal jsem 5 lžic vody a podařilo se to perfektně, nyní už jen náplň.

  • Iva | 5. 9. 2006 22:25

    Mám tento podobný recept vyzkoušený na bábovce.Opravdu se žloutky míchají do sněhu. Snad jen ten kypřící prášek nedávám. Ale těsto je neskutečně nadýchané, opravdu. Ovšem nadýchaný jemný piškot zase není moc vhodný jako korpus na dort, tam bych volila asi jinou variantu.

  • Petra J. | 20. 3. 2006 20:29

    Tak to zkuste, je to opravdu krásně nadýchané a není to hlavně těžké.Autorka

  • Tereza Jarčušková | 20. 3. 2006 07:13

    Ja tiež prášok do pečiva do piškótových ciest nedávam. Prášok je na skyprenie, v prípade piškóty skyprenie zabezpečí sneh.

  • Di | 18. 3. 2006 18:57

    Postupů může být několik. Mně se také osvědčilo našlehat sníh s cukrem a potom zašlehat žloutky, ještě lepší je našlehat žloutky i bílky zvlášť s polovinou cukru a poté smíchat. Těsto je úžasně kypré a nadýchané. Pokud přidávám vodu, dávám ji do žloutkům, které ještě před zašleháním do sněhu smíchám s částí sypkých surovin.

  • Romana | 18. 3. 2006 16:13

    Já do piškotu prášek do pečiva také dávám a ještě přidávám na jeden žloutek jednu lžíci horké vody.Spíš mě zaráží ten postup přípravy. Žloutky zamíchat do ušlehaného sněhu? Já sníh dávám až nakonec.

  • Di | 18. 3. 2006 14:55

    Myslím, že prášek do pečiva je do piškotu vyloženě zbytečný. Pokud se dobře našlehají bílky s cukrem, je nadýchyný až až.

  • Miluše Pospíšilová | 18. 3. 2006 11:32

    já nikdy prášek do pečiva nedávám, když tak pro jistotu bych dala jenom špetku, pro jistotu, ale polovina se mi zdá příliš

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

27
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact