• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Piškotový koláč s jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Piškotový koláč s jahodami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotový koláč s jahodami
Piškotový koláč s jahodami
Piškotový koláč s jahodami
Piškotový koláč s jahodami
Piškotový koláč s jahodami
Piškotový koláč s jahodami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • 1
      lžička vanilková esence nebo pasty
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 25
      g máslo rozpuštěné
    • hrubá mouka na formu
    • 100
      g jahodový džem
    • 250
      g jahody na dokončení
  • Krém
    • 100
      g moučkový cukr
    • 250
      g zakysaná smetana tučná
    • vanilková esence
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 170 °C, formu vymažte a vysypte.
2
Prosejte mouku. Bílky vyšlehejte se solí do řidší pěny, přisypte cukr a ušlehejte do pevného sněhu. Žloutky rozšlehejte metličkou s vanilkovou pastou a kůrou, opatrně je vmíchejte do sněhu.
3
Totéž udělejte s moukou a máslem.
4
Těsto rozetřete ve formě a pečte asi 40 minut. Korpus nechte úplně vychladnout.
5
Na krém umíchejte smetanu s cukrem a vanilkovou pastou. Šlehačku vyšlehejte dotuha a pak do ní opatrně zapracujte zakysanou smetanu. Korpus rozkrojte, pomažte džemem a přiklopte.
6
Navrchu potřete krémem a ozdobte nakrájenými jahodami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Tvarohový koláč s jahodami

Tvarohový koláč s jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hladká mouka Hrubá mouka Jahodový džem Jahody Máslo Moučkový cukr Smetana ke šlehání Sůl Vanilková esence Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Bábovka z jogurtu

Bábovka z jogurtu

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Kroupový oběd (večeře)

Kroupový oběd (večeře)

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
12
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Piškotový dort s ovocem a marmeládou
Piškotový dort s ovocem a marmeládou
Piškotový dort s pudinkem a čoko polevou
Piškotový dort s pudinkem a čoko polevou
Piškotový kakaový dort
Piškotový kakaový dort
Piškotový korpus - dvoupatrový dort
Piškotový korpus - dvoupatrový dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový nákyp se švestkovým kompotem
Piškotový nákyp se švestkovým kompotem
  • Recepty.cz
  • Piškotový koláč s jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact