• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Piškotový ježek
Napište svůj komentář k receptu

Piškotový ježek

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotový ježek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 42
      ks cukrářské piškoty
    • 250
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      miska vanilkový pudink malá
    • 2,50
      dl černá káva
    • 50
      g mandle loupané

Postup přípravy receptu

1
Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zapracujeme pudink a po kapkách 5 lžic silné černé kávy. Zbytek kávy vlejeme do misky (můžeme jemně přisladit) a postupně do ní namáčíme piškoty.
2
Piškoty klademe přímo na obdélníkový podnos následovně: uložíme těsně vedle sebe 4 piškoty x 3 řady, natřeme krémem, položíme stejnou vrstvu piškotů (4x3), natřeme opět krémem, uložíme 3 piškoty v 3 řadách, potřeme krémem, uložíme 2 piškoty v 3 řadách, potřeme krémem, nakonec uložíme 3 piškoty po délce. Celý povrch natřeme zbylým krémem. Mandle nakrájíme na nudličky a napícháme po celém povrchu jako ostny.
3
Krájíme na 1 cm silné řezy až druhý den, když piškoty změknou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový ježek

Bramborový ježek

Dětský dort - ježek

Dětský dort - ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 29. 3. 2006 06:57

    Zuzka, nerobím ježka z cukrárskych piškót, ale z obyčajných, ibaže nie okrúhlych, ale dlhých. Cukrárske sú veľmi jemné. Ježkovi čumáčik netvarujete, piškóty sa ukladajú od 4 dole ( na šírku ) až po 1 hore. Zaoblíte krémom na povrchu. Čumáčik sa mu urobí len zapichnutím mandle k očkám. To som tam zabudla napísať. A rezať sa dá aj skôr, za pár hodín sú piškóty mäkké, ale je lepšie nechať dobre stuhnúť v chladničke.

  • Zuzana Šindlerová | 28. 3. 2006 13:58

    Terezka dělá ježka z cukrářských piškotů, takže nevím jak ona, ale u nás se dělal z kulatých, takže normálně spodní vrstvu naskládám na jedné straně do špičky a na druhé (zadeček do kulata). Pak se postupně piškoty vrství a ubírá se jejich množství čím víc jdete nahoru. Aby byl polokulatý jako správný ježek.

  • Eva | 28. 3. 2006 13:49

    Jak vytvaruji čumáček?

  • Tereza Jarčušková | 27. 3. 2006 11:28

    A tie hrozienka ako očičká dajte tiež : )))

  • Zuzana Šindlerová | 27. 3. 2006 10:28

    Strašně jste mě Terezko potěšila tímto receptem, maminka ho dělávala, když jsem byla malá. Jenom namočené piškoty v silné kávě s rumem naskládala do tvaru ježka a pomazala silnou vrstvou šlehačky, zapíchala bodlinky a místo oček dala 2 rozinky. Tajně jsem uždibovala. S krémem zkusím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dopolední svačina Svačina Syrové Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukrářské piškoty Mandle Máslo Moučkový cukr Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Tvarohový mřížkový koláč II.

Tvarohový mřížkový koláč II.

Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách

Ryba z trouby: na zelenině a…

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Domácí gyros

Domácí gyros

Makové (ořechové) muffiny

Makové (ořechové) muffiny

Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Pečená vepřová panenka ve slanině na…

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Veronika Žilková: Uvězněná v tramvaji! Kvůli psu Metroušovi

Veronika Žilková: Uvězněná v tramvaji! Kvůli psu Metroušovi

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Piškotový ježek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact