• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Napište svůj komentář k receptu

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 42
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 7
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr krupice
    • 7
      lžíce olej
    • 7
      lžíce horká voda
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • tuk
  • Drobenka:
    • 120
      g máslo
    • 170
      g polohrubá mouka s hrubou (namíchaná)
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      kg jahody
    • tuk
    • moučkový cukr (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Jahody omyjeme a odstopkujeme, necháme okapat. Změklé máslo v prstech promneme s cukry a moukou do vláčné drobenky.
2
Žloutky vyšleháme s cukrem a dření z vanilkového lusku do pěny. Pak přidáme olej s vodou a ještě prošleháme. Vmícháme mouku s kypřidlem, řádně promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme a poklademe jahodami. Jahody posypeme žmolenkou a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
3
Hotovou bublaninu necháme vychladnout, před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Piškotovo-kávové řezy

Piškotovo-kávové řezy

Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Naďa | 17. 6. 2016 09:04

    Neměla jsem doma vanilkový lusk a tak jsem se musela smířit s dvěma vanilkovými cukry, kterými jsem doplnila krupicový cukr do dvěsta gramů. I s nimi je bublanina bezkonkurenční. Děkuji za recept.

  • Many | 9. 6. 2016 17:16

    Skvela :p

  • Pavlína | 17. 4. 2016 10:39

    Byla senzační <3 nadýchaná s hodně jahodama a přitom dík drobence nerozmáčená. Příští týden peču znova ;-) rodinka by si jí teda dala hnedka dneska.

  • Radka | 19. 2. 2016 12:59

    Prosím vás můžu nečím nahradit ten vanilkový lusk? Nebo tam být nemusí? Děkuji :-)

  • Maruška | 10. 6. 2015 11:38

    Bublanina je vynikající a určitě jí upeču zase.

  • Johánková Jaroslava | 25. 4. 2015 14:54

    Bublanina je bez chybičky a jen se rozplývá na jazyku. S drobenkou se u nás bublanina nedělá, jen se na těsto nasype ovoce a peče se. Né že by ta naše nebyla dobrá, ale s drobenkou je prostě lepší a děkuji za zkušenost, která vůbec nebyla marná.

  • Raadka | 6. 4. 2014 15:17

    Fakt luxusní !!! <3

  • markapone333
    markapone333 | 28. 7. 2013 12:21

    Tak to je luxusní.Mňam <3

  • Eva | 11. 3. 2012 10:50

    Na jahody si musíme ještě počkat, ale s třešněma z kompotu je výborná taktéž. Škoda, že se nedá ke komentáři přidat i vůně O:-) .

  • Miluše Pavlová | 7. 8. 2011 14:41

    Dala jsem půlky švestek a bublanina je jedna báseň, recept už jsem opsala i kamarádce, která je na výborné bublaniny expert, také jí velmi chutnala :-)

  • Martina | 23. 6. 2011 08:15

    Bublanina byla výborná! Na koláče a bublaniny si vybírám raději menší jahody než ty krásné a veliké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Horká voda Jahody Máslo Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkový cukr Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Krémová slepičí polévka

Krémová slepičí polévka

Cuba libre

Cuba libre

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Margot dort - lehoučký

Margot dort - lehoučký

Plněné knedle ve vajíčku

Plněné knedle ve vajíčku

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Karbanátky z brokolice

Karbanátky z brokolice

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

62
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
53
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
46
Obalovaný asijský květák z trouby
Obalovaný asijský květák…
34
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
33
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Piškotové těsto
Piškotové těsto
Piškotoví medvídci
Piškotoví medvídci
Piškotovo-kávové řezy
Piškotovo-kávové řezy
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort s ananasem
Piškotový dort s ananasem
Piškotový dort s malinovým mascarpone
Piškotový dort s malinovým mascarpone
  • Recepty.cz
  • Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact