• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Piškotové řezy s jogurtovým krémem a kiwi želé
Napište svůj komentář k receptu

Piškotové řezy s jogurtovým krémem a kiwi želé

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotové řezy s jogurtovým krémem a kiwi želé
Nahrát fotku
 

Suroviny

16 porce
    • 3
      lžíce polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce cukr
    • tuk (Na pekáč)
    • hrubá mouka (Na pekáč)
  • Krém
    • 2
      ks bílý jogurt
    • 4
      lžíce marmeláda (Meruňková)
    • 20
      g cukr
    • 4
      lžíce šlehačka (Ušlehaná)
    • citronová šťáva
  • Želé
    • 50
      g želatina (V prášku)
    • 8
      dl voda
    • 2
      dl kiwi sirup
    • 2
      lžíce cukr
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 4
      ks kiwi
  • Na ozdobení
    • 16
      ks pomeranč (Dílků)
    • 100
      g šlehačka
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme tuhý sníh, po troškách do něj zašleháme cukr a potom lehce vmícháme žloutky a mouku. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 15 minut. Po vychladnutí piškot potřeme jogurtovým krémem.
2
**Krém:** Promícháme jogurt s marmeládou, cukrem, citronovou šťávou, šlehačkou, čtyřmi lžícemi želatiny, kterou oddělíme při přípravě želé a necháme v lednici asi 30 minut ztuhnout. Kiwi oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Povrch piškotu potřeme krémem a poklademe plátky kiwi.
3
**Želé:** Želatinu nasypeme do vody a necháme asi 30 minut nabobtnat. Pak přilijeme kiwi sirup, přidáme cukr, citronovou šťávu a ve vodní lázni zahřejeme maximálně na 60 °C. Necháme chladnout, jakmile začne želatina želírovat, nalijeme ji na moučník a necháme ztuhnout. Pak piškot v pekáči nakrájíme, opatrně vyndáme a jednotlivé kousky nazdobíme šlehačkou, kousky pomeranče a posypeme zeleným kokosem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika T | 10. 2. 2010 20:59

    Vynikajúci dezert, dávam 1.

  • venyss venyss | 8. 1. 2009 16:16

    co když nemám kiwi sirup?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Citronová šťáva Cukr Hrubá mouka Kiwi Kiwi sirup Kokos Marmeláda Polohrubá mouka Pomeranč Šlehačka Tuk Vejce Voda Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bigos

Bigos

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Čočka žravka

Čočka žravka

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Kaše z ovesných vloček s krupicí

Kaše z ovesných vloček s krupicí

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

82
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
74
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
71
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
68
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
55
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Piškotové řezy s jogurtovým krémem a kiwi želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact