• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda pro začátečnice
Napište svůj komentář k receptu

Piškotová roláda pro začátečnice

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 106
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotová roláda pro začátečnice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme sníh a zašleháváme po částech cukr do velmi tuhého sněhu. Pak na nejmenší stupeň šlehače zašleháme žloutky. Ručně opatrně vmícháme po částech mouku s olejem. Pečeme na pečícím papíru cca 15-20 min. při 175 °C. Po upečení necháme plát 2 minuty stát. Pak nahoru položíme další kus pečícího papíru, piškot uvolníme z plechu a obrátíme na podložku. Vrchní papír sloupneme, povrch poprášíme polohrubou moukou (ne kakaem ani cukrem) a papír položíme zpět. Teď roládu smotáme a necháme vychladnout.
2
Plníme krémy podle své chuti nebo jen marmeládou.
3
Tento recept není z mé hlavy, ale snad se bude hodit pro ty, kterým se roláda při motání trhá, jako se to stávalo mně. Já osobně peču na alobalu a i s alobalem smotám do vychladnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr piškotová roláda

Fofr piškotová roláda

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda univerzální

Piškotová roláda univerzální

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miroslava Severová | 14. 1. 2008 12:04

    Četla jsem si ten postup několikrát, jsem z toho nějaká zmatená. Já normálně peču piškot, i jiné těsto, které chci smotat na roládu na pečícím papíru, po vytažení z trouby také nechám asi dvě minuty stát, a pak normálně smotám i s papírem. Nechám do druhého dne, nebo stačí do úplného vychladnutí a pak rozmotávám a papír lze lehce stáhnout, normálně namažu krémem nebo marmoškou a znovu opět smotám do původní podoby.

  • Květoslava Cimpová | 11. 1. 2008 20:41

    Já přikryji právě upečenou roládu suchou utěrkou a jdu hned dělat krém. Roláda se pod utěrkou lehce zapaří. Po vychladnutí ji potřu krémem a smotám.Pokud jí potíráme marmeládou, tak není vůbec třeba na nic čekat, jen ji trochu nechat vychladnout, vlažnou potřít a svinout.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Pečení Jednoduchá snídaně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Polohrubá mouka Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brambory s kuřecím masem na kari a šlehačce

Brambory s kuřecím masem na kari a…

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Pikantule

Pikantule

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Listové těsto dle…
19
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…
13
Katův šleh
Katův šleh
13
Krémový dušený špenát
Krémový dušený špenát

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz „Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

„Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda pro začátečnice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact