• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • 7
      lžíce voda
    • 0,75
      ks prášek do pečiva
    • 200
      ml olej
    • 80
      g čokoláda na vaření nahrubo nasekaná
  • Krém
    • 2
      ks pomazánkové máslo
    • 2
      ks trvanlivá šlehačka v krabičce
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • kakao na posypání krému
    • 1
      sklenice švestkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Kompotované švestky přes noc naložíme v rumu.
2
Ušleháme vejce s cukrem do pěny, postupně přidáme ostatní ingredience, čokoládu vmícháme nakonec a těsto nalijeme do vymazaného, kokosem vysypaného plechu a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme cca 25 min. při 180 °C, ke konci teplotu trochu snížíme.
3
Pomazánková másla vyšleháme, přilijeme šlehačky a cukr a ušleháme do hmoty.
4
Na vychladlý korpus poklademe na kousky nakrájené "opilé" švestky, na ně natřeme krém a ten posypeme přes cedníček kakaem.
5
Vložíme do lednice, necháme rozležet nejlépe do druhého dne. Rumovým "nálevem" ze švestek lze pokapat korpus, než na něj poklademe švestky.
6
Pro děti tenhle dezert moc vhodný není.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

Pražský koláč s opilými hruškami

Pražský koláč s opilými hruškami

Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem

Mačkané batáty s krůtími řízky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlaďka Dary | 7. 3. 2008 12:46

    Jestli použijete višně nebo švestky,to je jen na vás,samozřejmě to lze:)

  • Monika2 | 6. 3. 2008 21:21

    Napadlo mě, zda by se nedaly takto využít višně v rumu?

  • Jana Remková | 5. 3. 2008 22:20

    Luxusní věc,dávám za 1.Dělala jsem to na menší pekáček,protože se mi zdálo,že stačí malý pekáč na 3 vejce.Tak těsto tak akorát,pěkně se upeklo,ale toho krému je hodně,to je na větší pekáč,takže pokud by někdo použil menší,stačilo by 1 pomazánkové máslo a 1 šlehačka.Jen pro zajímavost,rum,který nám zbyl po švestkách jsem ještě použila na čaj s rumem a byl vynikající!Díky za recept.Jana

  • věrka | 3. 3. 2008 16:39

    výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Kakao Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Švestkový kompot Trvanlivá šlehačka v krabičce Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Minutková kuřecí směs II.

Minutková kuřecí směs II.

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Mexický předkrm Guacamole

Mexický předkrm Guacamole

Rybí steak

Rybí steak

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Sterilovaná paprika v nálevu s olejem
Sterilovaná paprika v…
28
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
28
Zelenina v pánvi
Zelenina v pánvi
27
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
24
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact