• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • 7
      lžíce voda
    • 0,75
      ks prášek do pečiva
    • 200
      ml olej
    • 80
      g čokoláda na vaření nahrubo nasekaná
  • Krém
    • 2
      ks pomazánkové máslo
    • 2
      ks trvanlivá šlehačka v krabičce
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • kakao na posypání krému
    • 1
      sklenice švestkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Kompotované švestky přes noc naložíme v rumu.
2
Ušleháme vejce s cukrem do pěny, postupně přidáme ostatní ingredience, čokoládu vmícháme nakonec a těsto nalijeme do vymazaného, kokosem vysypaného plechu a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme cca 25 min. při 180 °C, ke konci teplotu trochu snížíme.
3
Pomazánková másla vyšleháme, přilijeme šlehačky a cukr a ušleháme do hmoty.
4
Na vychladlý korpus poklademe na kousky nakrájené "opilé" švestky, na ně natřeme krém a ten posypeme přes cedníček kakaem.
5
Vložíme do lednice, necháme rozležet nejlépe do druhého dne. Rumovým "nálevem" ze švestek lze pokapat korpus, než na něj poklademe švestky.
6
Pro děti tenhle dezert moc vhodný není.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

Pražský koláč s opilými hruškami

Pražský koláč s opilými hruškami

Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem

Mačkané batáty s krůtími řízky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlaďka Dary | 7. 3. 2008 12:46

    Jestli použijete višně nebo švestky,to je jen na vás,samozřejmě to lze:)

  • Monika2 | 6. 3. 2008 21:21

    Napadlo mě, zda by se nedaly takto využít višně v rumu?

  • Jana Remková | 5. 3. 2008 22:20

    Luxusní věc,dávám za 1.Dělala jsem to na menší pekáček,protože se mi zdálo,že stačí malý pekáč na 3 vejce.Tak těsto tak akorát,pěkně se upeklo,ale toho krému je hodně,to je na větší pekáč,takže pokud by někdo použil menší,stačilo by 1 pomazánkové máslo a 1 šlehačka.Jen pro zajímavost,rum,který nám zbyl po švestkách jsem ještě použila na čaj s rumem a byl vynikající!Díky za recept.Jana

  • věrka | 3. 3. 2008 16:39

    výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Kakao Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Švestkový kompot Trvanlivá šlehačka v krabičce Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Dukátové buchtičky "mňam"

Dukátové buchtičky "mňam"

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

85
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin
45
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
44
Fufu-ovesný valoun, základní recept
Fufu-ovesný valoun,…
36
Lasagne se slaninou a kyselým zelím
Lasagne se slaninou a…
27
Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bílkové kokosové…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact