• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pirohy z kynutého těsta
Napište svůj komentář k receptu

Pirohy z kynutého těsta

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pirohy z kynutého těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce
    • 125
      g tuk rozpuštěný
  • Kvásek
    • 0,50
      l mléko
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
  • Masová náplň
    • 250
      g vepřové maso
    • 250
      g hovězí maso
    • 1
      ks cibule
    • máslo
    • 2
      ks vařená vejce
    • 1
      šálek hovězí vývar
    • koření
    • sůl
  • Houbová náplň
    • houby
    • 1
      ks cibule
    • vejce
    • olej
    • sůl
    • koření

Postup přípravy receptu

1
Z přísad a vykynutého kvásku vypracujeme těsto, necháme vykynout.
2
Potom ho vyválíme na 1/2 cm vysoko, vykrajujeme pirohy, naplníme, okraje pevně spojíme. Vložíme na plech, potřieme žloutkem a upečeme v horké troubě.
3
Masová náplň: umeleme uvařené hovězí a vepřové maso - asi 1/2 kg, osolíme, okořeníme a přidáme 2 lžíce na másle osmažené cibulky. Vmícháme dvě na tvrdo uvařená a posekaná vejce, přilejeme půl šálku hovězího vývaru, dobře promícháme.
4
Houbová náplň: houby nakrájíme a podusíme na základu z 1 cibule a trošky oleje, osolíme, okořeníme. Zahustíme vajíčky.
5
Necháme vychladnout. Náplň můžete udělat i ze zelí, brynzy, brambor apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarka | 5. 11. 2014 20:40

    Tento recept si mi moc líbí.Hned zítra ho vyzkouším.Smažené mohou být vynikající.Děkuji za dobrý nápad. :-))

  • Andrea | 25. 2. 2014 10:42

    No na vrchu máte napsané 1l mléka a dole mate napsané 1/2 l mléka. Velkýí detail!!!!! :-X

  • Dada | 1. 4. 2008 08:45

    Pirohy z kynutého těsta jsou skvělé, nasáknou chutě z náplně. Spousta barbarů je dělá z lístkového těsta nechápu je.

  • Hanička | 1. 4. 2008 06:55

    Právě včera večer jsem upekla . Náplň jsem zvolila co dům dal - zbytek kys. zelí jsem nakrájela na drobno a přidala nadrobno nakrájené uzené. Zvolila jsem cca. poloviční dávku těsta. Povrch pirohů jsem ještě maličko posypala solí. Upekly se bezvadně a chutnají výborně! Moc chválím a děkuji za recept.

  • Zuzana Šindlerová | 31. 3. 2008 12:09

    Masové pirožky u nás milujeme, jen je plníme osmahnutým mletým točeným salámem s rozkvedlanými vajíčky. Naplněné smažím v oleji. Určitě tyto vyzkouším, pečené můžou být lepší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Pozdní večeře Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Droždí Houby Hovězí maso Hovězí vývar Koření Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Sůl Tuk Vařená vejce Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Perník II.

Perník II.

Bounty řezy

Bounty řezy

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

44
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
38
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
37
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Legendární Sandokan se vrátí na české obrazovky. Která televize ho bude vysílat?

Legendární Sandokan se vrátí na české obrazovky. Která televize ho bude vysílat?

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Pirohy z kynutého těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact