• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pirohy z kynutého těsta
Napište svůj komentář k receptu

Pirohy z kynutého těsta

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pirohy z kynutého těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce
    • 125
      g tuk rozpuštěný
  • Kvásek
    • 0,50
      l mléko
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
  • Masová náplň
    • 250
      g vepřové maso
    • 250
      g hovězí maso
    • 1
      ks cibule
    • máslo
    • 2
      ks vařená vejce
    • 1
      šálek hovězí vývar
    • koření
    • sůl
  • Houbová náplň
    • houby
    • 1
      ks cibule
    • vejce
    • olej
    • sůl
    • koření

Postup přípravy receptu

1
Z přísad a vykynutého kvásku vypracujeme těsto, necháme vykynout.
2
Potom ho vyválíme na 1/2 cm vysoko, vykrajujeme pirohy, naplníme, okraje pevně spojíme. Vložíme na plech, potřieme žloutkem a upečeme v horké troubě.
3
Masová náplň: umeleme uvařené hovězí a vepřové maso - asi 1/2 kg, osolíme, okořeníme a přidáme 2 lžíce na másle osmažené cibulky. Vmícháme dvě na tvrdo uvařená a posekaná vejce, přilejeme půl šálku hovězího vývaru, dobře promícháme.
4
Houbová náplň: houby nakrájíme a podusíme na základu z 1 cibule a trošky oleje, osolíme, okořeníme. Zahustíme vajíčky.
5
Necháme vychladnout. Náplň můžete udělat i ze zelí, brynzy, brambor apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarka | 5. 11. 2014 20:40

    Tento recept si mi moc líbí.Hned zítra ho vyzkouším.Smažené mohou být vynikající.Děkuji za dobrý nápad. :-))

  • Andrea | 25. 2. 2014 10:42

    No na vrchu máte napsané 1l mléka a dole mate napsané 1/2 l mléka. Velkýí detail!!!!! :-X

  • Dada | 1. 4. 2008 08:45

    Pirohy z kynutého těsta jsou skvělé, nasáknou chutě z náplně. Spousta barbarů je dělá z lístkového těsta nechápu je.

  • Hanička | 1. 4. 2008 06:55

    Právě včera večer jsem upekla . Náplň jsem zvolila co dům dal - zbytek kys. zelí jsem nakrájela na drobno a přidala nadrobno nakrájené uzené. Zvolila jsem cca. poloviční dávku těsta. Povrch pirohů jsem ještě maličko posypala solí. Upekly se bezvadně a chutnají výborně! Moc chválím a děkuji za recept.

  • Zuzana Šindlerová | 31. 3. 2008 12:09

    Masové pirožky u nás milujeme, jen je plníme osmahnutým mletým točeným salámem s rozkvedlanými vajíčky. Naplněné smažím v oleji. Určitě tyto vyzkouším, pečené můžou být lepší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Pozdní večeře Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Droždí Houby Hovězí maso Hovězí vývar Koření Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Sůl Tuk Vařená vejce Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Hovězí chilli čína

Hovězí chilli čína

Krevety s rýžovými nudlemi

Krevety s rýžovými nudlemi

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa na slanině s česnekem

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

18
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
12
Pečený Pangasius
Pečený Pangasius

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Pirohy z kynutého těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact