• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pikantule
Napište svůj komentář k receptu

Pikantule

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantule
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg kuřecí maso
    • brambory
    • sůl
    • grilovací koření
    • slunečnicový olej
    • žampiony
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks koření - čína nebo grilovací koření, kari apod.
    • 100
      g sýr niva
    • 1
      kelímek smetana

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme brambory: buďto můžeme použít přímo hotové zamražené americké brambory, které usmažíme obvyklým způsobem, anebo si tyto připravíme sami v lehčí a zdravější variantě - u nás na valašsku zvané "pečené zemáky". Krátce povaříme brambory ve slupce (ne úplně do měkka), oloupeme, nakrájíme je na plátky, osolíme posypeme grilovacím kořením a kdo má rád, může rozetřít česnek a brambory jím potřít.
2
Dáme na pekáč vymaštěný olejem a ještě nahoře jemně olejem pokapeme. Dáme péct na nejsilnější stupeň do trouby, občas můžeme promíchat. Než se mám upečou brambory, připravíme si kuřecí maso.
3
Můžeme ho mít i naložené...třeba 2 dny předem, je pak lépe nasáklé kořením.
4
Maso nakrájíme na kousky, okořeníme kořením co máme rádi (já dávám kari a grilovací koření), jemně posolíme, případně ani solit nemusíme. Takto připravené maso dáme na pánvičku a v malém množství rozpáleného oleje zprudka osmahneme, potom zhruba 3 minuty pomalu dusíme.
5
Přidáme žampiony a dusíme do měkka. Nakonec na maso rozdrobíme plísňový sýr Nivu nebo balkánský sýr a zalijeme smetanou. Teď už jen stačí dát na talíř hotové brambory a navrstvit na ně tu sýrovou dobrůtku.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 1. 8. 2011 12:51

    Dobre, dobre, zenu jsem tim potesil :) ... Sice misto Nivy jsem dal normalne Eidam ... ale i tak to nemelo chybu :) ,... priloha testoviny. Vrele doporuciji ... rychle jidlo :)

  • Radek | 1. 8. 2011 12:42

    Dobre, dobre, zenu jsem tim potesil :) ... Sice misto Nivy jsem dal normalne Eidam ... ale i tak to nemelo chybu :) ,... priloha testoviny. Vrele doporuciji ... rychle jidlo :)

  • Alčoun | 15. 12. 2010 23:17

    Tak dobré to tedy opravdu bylo :-) . Jenom bych to maso vzhledem k slané nivě téměř nesolila..

  • recepty73
    recepty73 | 17. 11. 2010 16:54

    Pikantule :-)),dělám z vepřového masa :-).

  • ondra | 5. 3. 2008 21:11

    nejlepší jídlo.....

  • Jana Goišová | 18. 2. 2008 08:40

    Včera jsem vařila k obědu, ale místo žampionů jsem před dokončením přidala na kolečka nakrájený pórek. Moc dobré a rychlé jídlo.

  • Anonym | 5. 4. 2007 09:41

    souhlasím, je to uplně úchvatná dobrůůůůtka :)

  • gurmán | 4. 4. 2007 13:06

    nejlepší jídlo na světě

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Grilovací koření Koření - Čína Kuřecí maso Rostlinný olej Slunečnicový olej Smetana Sůl Sýr Niva Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí maso na řecký způsob

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Houbová omáčka s…
26
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
26
French toast
French toast
24
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Pikantní zeleninové řízečky s Hraškou
Pikantní zeleninové řízečky s Hraškou
Pikantní zelí s klobáskou
Pikantní zelí s klobáskou
Pikantní žebírka na grilu
Pikantní žebírka na grilu
Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf
Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf
Pilinové řezy
Pilinové řezy
Piña colada - koláč
Piña colada - koláč
  • Recepty.cz
  • Pikantule
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact