• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pikantní králík
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní králík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní králík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 150
      g slanina
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce rama
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká

Postup přípravy receptu

1
Králíka si naporcujeme, osolíme, opepříme a popaprikujeme.
2
Na pánvi si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Když je skoro hotová, přidáme ke slanině lžičku kmínu a mícháme 1/2 minuty. Poté přídáme česnek nakrájený na kolečka a dále ještě chvilku mícháme.
3
Po chvíli stáhneme z ohně a poté přidáme 2 lžíce Ramy a necháme rozpustit.
4
Půl tohoto omastku nalijeme do pekáčku, rozvrstvíme na něj připravené porce králíka a na to nalijeme druhou půlku omastku.
5
Takto připavené si necháme uležet do druhého dne.
6
Před pečením hustě posypeme cibulí pokrájenou na kolečka, podlijeme vodou, do které rozdrobíme 1 kostku masoxu. Pečeme asi hodinu, podle potřeby podléváme vodou.
7
Podáváme s bramborovým knedlíkem, ale je dobrý i s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Králík na smetaně II.

Králík na smetaně II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 9. 5. 2007 16:09

    Výborný recept, který se osvedčil a všem moc chutná. Dělám s červeným zelím a bramborovým knedlíkem. Skutečně MŇAM!

  • Dana | 6. 11. 2006 06:48

    O víkendu jsem vyzkoušela. Jelikož já sama králíka nejím, tak přidávám názor ostatních členů rodiny - prý výborné, hlavně manžel nedal dopustit na slaninku. Stále si chodil přidávat tu šťávu. Já dělala se zelím a houskovým knedlíkem.

  • PAJINA | 15. 10. 2006 19:33

    Nezkousel nekdo tento receptik treba z kurete?

  • Hanka T | 13. 10. 2006 11:37

    Manžel prohlásil,že je to nejlepší králík,kterého jedl.Recept jsem měla sice z jiného zdroje ale opravdu to stojí za vyzkoušení.Dávám bod.

  • Michaela Kellnerová | 12. 6. 2006 08:03

    Ten bramborový knedlík je k tomu nejlepší. Ona se utvoří taková šťávička a s knedlíkem je to mňam, mňam!

  • Zdena z JM | 12. 6. 2006 06:33

    Tak jsem králíka vyzkoušela a byl opravdu výborný.A šel by i s tím bramborovým knedlíkem.Všechny ty ingredience včetně cibule vytvoří výbornou omáčku.Já ho vařila s rýží a myslím,že by byl dobrý i s vařeným bramborem.Dávám 1.

  • Zdena z JM | 8. 6. 2006 09:05

    O víkendu se chystám na tohoto králíka.Akorát se mi nezdá ten bramborový knedlík.Zdá se mi,že by se k tomu hodila spíš rýže nebo brambory.Vyzkouším a v pondělí dám vědět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Králík Paprika - sladká Pepř mletý Rama Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánový dort

Banánový dort

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Americký koláč

Americký koláč

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

121
Ořechový chlebíček
Ořechový chlebíček
46
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se…
44
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
40
Kapustovo - houbová polévka
Kapustovo - houbová…
37
Šlehačková roláda III.
Šlehačková roláda III.

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Pikantní králík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact