• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pikantní guláš
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní guláš

autor: kristina.1980
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks cibule
    • olej
    • 600
      g hovězí maso
    • 1
      kostka masox
    • 2
      lžička sojová omáčka
    • 1,50
      l voda
    • 2
      stroužek česnek
    • mletá paprika 0,5 balíčku
    • pálivá paprika dle chuti
    • majoránka
    • sůl
    • 4
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme po chvilce maso a řádně orestujeme. Přihodíme sladkou i pálivou papriku, rozdrcený česnek a trošku podlijeme vodou. Dusíme asi 10 minut, vhodíme kostku masoxu, sojovou omáčku a zalijeme litrem a půl vody. Vaříme, až do řádného změknutí masa, což je asi 50 minut, na malém plameni. Ke konci vaření si v hrníčku rozmícháme hladkou moku s vodou, řádně rozmícháme a přidáme do guláše. Dochutíme solí a majoránkou a ještě chviličku provaříme.
2
Velmi jednoduchý, náročný pouze na čas, ale pořádný guláš se má dlouho vařit. Guláš si získal oblibu u mého táty i manžela, a těm jen tak něco nechutná. Dobrý s chlebem, rohlíkem. Já papám s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jenda | 26. 7. 2011 07:32

    Blivanec!!! Co tam dela MASOX a sojova omacka?!?!

  • Lolita Krková | 18. 1. 2009 13:20

    Tenhle gulasek je genialni, jiny uz ani nevarim. Mam doma domaci pekarnu a kdyz jsem ho poradne zahustila, v chlebu byl jednoduse mnamozni:-)))

  • Anonym | 22. 7. 2007 22:27

    Odkdy patří do guláše sojovka? A k čemu ten masox? Dobře uvařený guláš není třeba zahušťovat. 5 cibulí na půl kila masa?

  • Pavlína Bušová | 21. 7. 2007 12:18

    paní Kristino, určitě váš gulášek vyzkouším.Už se mi sbíhají sliny.

  • Misa | 29. 6. 2006 11:47

    Kristinko, reknu Vam, ze to bylo primo mnamozni:) Prihodila jsem tam dve suseny chilli papricky a to byl mazec, az jsem se spotila:) Proste vynikajici!

  • Kristina Čechová | 18. 2. 2006 11:41

    Evko, diky moc , jsem rada , ze jste vyzkousela a ze se poved. S tou zeleninou navíc musel byt jeste lepsi a pikantnejsi :) Dobry napad !!

  • Evka | 29. 12. 2005 03:14

    Pani Kristino, dekuji za recept, prave jsem dovarila! Voni krasne a jeste lepe chutna, z vanoce jsem mela plno zeleniny, tak jsem si to ejste dovolila trochu vylepsit, manzel gulase miluje, tak jste udelala radost nama obema!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Majoránka Masox Mletá paprika Olej Pálivá paprika Sojová omáčka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Beránek piškotový

Beránek piškotový

Berušky

Berušky

Salámové špízy

Salámové špízy

Thajské kari

Thajské kari

Sekané karbanátky

Sekané karbanátky

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Vynikající kuře na paprice

Vynikající kuře na paprice

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
36
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
24
Dýňové karí se špenátem a čočkou
Dýňové karí se špenátem…
21
Rychlá večeře
Rychlá večeře

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Houslista Černý prodělal rakovinu jako Něrgešová: Dávali mu jen 3 týdny života!

Houslista Černý prodělal rakovinu jako Něrgešová: Dávali mu jen 3 týdny života!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Pikantní guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact