• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pikantní fazolky
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní fazolky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní fazolky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g fazolové lusky - mražené
    • 1
      stroužek česnek
    • 3
      ks cibule
    • 100
      g anglická slanina
    • 125
      g rajský protlak
    • 1
      lžíce kečup - ostrý
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka vegeta

Postup přípravy receptu

1
Na oleji rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a česnek nakrájený na kousky. Necháme chvíli podusit, přidáme fazolky, protlak, sůl, pepř, vegetu a dle chuti kečup. Dusíme asi půl hodiny za občasného podlití vodou. Podáváme s chlebem, rýží a hodí se i ke špagetám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky na smetaně

Fazolky na smetaně

Fazolky se šunkou v sýrovém bešamelu

Fazolky se šunkou v sýrovém bešamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 4. 2011 10:29

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 11. 4. 2011 09:14

    Maso nikde nevidím.

  • Tereza J. | 10. 8. 2008 08:31

    Jéj, ja sa ospravedlňujem Laďke, samozrejme, že moje príspevky sú určené aj tebe :))) Pardon :)))

  • Tereza J. | 10. 8. 2008 08:28

    Janka, tak fotky sú už tam. Otvor fotogalériu, Rady a tipy, fotky sú na konci, posledné.

  • Tereza J. | 10. 8. 2008 08:19

    Ešte k tej tarhoni : zamiesiš poriadne tuhé cesto z polohrubej múky, štipky soli, 1 vajca a vody. Musíš dostať pevnú guľu. Potom ju nastrúhaš na strúhadle s malými slzičkami. Necháš preschnúť. Ak chceš uskladniť, tak nechá sa to usušiť celkom. Ale dnes to už robí málokto, tarhoňu dostať bežne v každých potravinách. Tak sa mrkni do fotogalérie.

  • Tereza J. | 10. 8. 2008 08:17

    Janka, tarhoňa je cestovina, ktorá má tvar malých guličiek. Je to prílohová vestovina. Buď ju len uvaríš, to skôr do polieky, alebo ju opražíš na tuku, zaleješ vodou a udusíš v rúre. Je to mňamka. Včera som robila, obrázok pošlem, ale ak by si chcela vidieť tú tarhoňu hneď, tak ju dám do fotogalérie, mrkni sa.

  • ladislava staffenová | 9. 8. 2008 23:10

    paní Jano,ale Otakar má pravdu! Najděte si tuto stránku a je to tam hned v úvodu. http://dadala.hyperlinx.cz/test/testr0016.htmlOno se to opravdu dá přirovnat k našim nudlím,taky se to suší a používá místo rýže nebo jiných příloh.Nebo si zadejte do vyhledavače internetu tarhoňa a vyjede vám x stránek,ale příprava je táž.:-)))) Taky jsem to nevěděla,dokud jsem ji neochutnala a teď ji občas dělávám. Dobrou noc Laďka

  • Jana Pátková | 9. 8. 2008 21:55

    pane Otakárku, tak je to těstovina , jako že těsto nudlové ? Asi podle Dadalovy kuchařky jo, že !Víte co, já raději počkám na komentář pravé paní východňárky - což je Tereza a ta to určité objasní pro všechny, dobrou noc všem !

  • Otakar Novák | 9. 8. 2008 21:28

    Dadalova kuchařkaTěstovinová rýže neboli "tarhoňa" - je speciální maďarská těstovina. Dělávala se vždy po domácku a jejím domovem je szegedínský kraj. ...

  • Jana Pátková | 9. 8. 2008 20:37

    Terezko, tedy moc se omlouvám, ale "tarhoňu", neznám ? Poraď jedné holce. Díky Jana.

  • Tereza J. | 9. 8. 2008 15:20

    Fazuľky boli výborné, akurát som ich nepodávala s ryžou, ale s tarhoňou. Dávam 1 :)))

  • Táňa K. | 7. 10. 2007 20:07

    Včera jsme si dali fazolky jako přílohu k plněným žampionům a bylo to velmi dobré. Uvařili jsme je ale bez toho rajčatového protlaku a kečupu, jen s cibulkou, slaninou a česnekem. A trvalo to asi půl hodinky, jak je uvedeno v receptu.

  • Anonym | 30. 7. 2007 00:37

    1/2 hodiny dusit mražené fazolky? Ty jsou hotové přece za chviličku!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Dušení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Fazolové lusky - mražené Kečup - ostrý Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Houbové karbanátky III.

Houbové karbanátky III.

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

38
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
25
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
21
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
20
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
20
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Těhotná Ochotská má starosti: Soudní bitva!

Těhotná Ochotská má starosti: Soudní bitva!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Pikantní dresing 1 2 3 4 5
Pikantní dresing 1 2 3 4 5
Pikantní dušená plec v cibuli z papiňáku
Pikantní dušená plec v cibuli z papiňáku
Pikantní fazole
Pikantní fazole
Pikantní fazolová pochoutka
Pikantní fazolová pochoutka
Pikantní fazolová polévka
Pikantní fazolová polévka
Pikantní gyros v housce
Pikantní gyros v housce
  • Recepty.cz
  • Pikantní fazolky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact