• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní čalamáda
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní čalamáda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní čalamáda
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 0,50
      kg paprika žlutá a červená
    • 0,50
      kg bílé zelí
    • 0,50
      kg cibule bílá a červená
    • 0,50
      kg rajčata
    • 125
      ml ocet
    • 14
      g sůl
    • 35
      g cukr
    • 7
      ks umělé sladidlo tabletky
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      lžička hořčičné semínko
    • 8
      ks pepř mletý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu pečlivě očistíme a omyjeme. Z paprik odstraníme jádřince a pokrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Za zelí vykrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky.
2
Připravíme nálev: svaříme 1/2 l vody s octem, solí a cukrem, přidáme umělé sladidlo, bobkový list, hořčičné semínko, pepř a nové koření, promícháme a krátce povaříme. Přelijeme přes cedník. Ve velké míse promícháme zeleninu, naplníme do čistých sklenic a zalijeme horkým nálevem. Sklenice uzavřeme víčky a při teplotě 85 °C sterilujeme 30 minut. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na tmavém a chladném místě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čalamáda II.

Čalamáda II.

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Americká okurková čalamáda

Americká okurková čalamáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Luděk Horák | 18. 9. 2009 09:45

    Kdyby to mělo být půl kila žlutých a půl kila červených paprik, bylo by napsáno po půl kile žlutých a červených paprik. Takto je to množství dohromady.

  • lenka | 7. 9. 2007 21:27

    1/2 kg žlutých a červených paprik jr množství dohromady,anebo půl kila žlutých a půl kila červených?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Bobkový list Cibule Cukr Hořčičné semínko Nové koření Ocet Paprika Pepř mletý Rajčata Sůl Umělé sladidlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Meruňkové čatní s cibulí

Meruňkové čatní s cibulí

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

59
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
55
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní salát s…
44
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo -…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hradní pán ze Zrádců v nečekané roli: Vojta Kotek farmářem!

Hradní pán ze Zrádců v nečekané roli: Vojta Kotek farmářem!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Pikantní burger
Pikantní burger
Pikantní cottage salát
Pikantní cottage salát
Pikantní cuketové lečo s uzeným kuřetem
Pikantní cuketové lečo s uzeným kuřetem
Pikantní čatní z meruněk
Pikantní čatní z meruněk
Pikantní česneková pomazánka
Pikantní česneková pomazánka
Pikantní česneková pomazánka
Pikantní česneková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Pikantní čalamáda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact