• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Piegusek čili makovec
Napište svůj komentář k receptu

Piegusek čili makovec

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 92
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piegusek čili makovec
Piegusek čili makovec
Piegusek čili makovec
Piegusek čili makovec
Piegusek čili makovec
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 125
      g máslo
    • 7
      ks bílek
    • 250
      g cukr krupice
    • 175
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • sůl
    • 145
      g mák
    • 2
      lžička vanilkový cukr
    • 1
      lžička vanilková esence
  • Poleva
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      ks citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Máslo rozpusťte a nechte částečně vychladnout.
2
Promíchejte mouku s práškem do pečiva, solí, mákem, přidejte máslo. Ušlehejte bílky s cukrem a vmíchejte je do těsta.
3
Troubu rozehřejte na 200 °C, dortovou formu vyložte pečicím papírem. Přesuňte do ní těsto a upečte, asi 30 minut.
4
Formu nechte 10 minut chladnout, potom ji otevřete a koláč přesuňte na mřížku.
5
Po vychladnutí bohatě potřete polevou vymíchanou z moučkového cukru a citronové šťávy, nechte zaschnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houby čili "slizouny"

Houby čili "slizouny"

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Makovec

Makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sára Mašínová | 28. 5. 2021 17:02

    Výborný! To, co se prodává v obchodě, bylo pro mě vždycky to nejlepší, ale tento Makovec není svou výbornou chutí vůbec srovnatelný, je o tolik lepší, než ten z obchodu, že Vám děkuji za tuto kulinářskou delikatesní zkušenost! Doporučuji všem!!!

  • teracek | 13. 1. 2020 09:20

    Mák patří do receptu celý nebo mletý?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Cukr krupice Mák Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilková esence Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Jablková buchta bez vajec

Jablková buchta bez vajec

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Fazolová polévka mňam

Fazolová polévka mňam

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

29
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
28
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
22
Erdäpfelkas
Erdäpfelkas
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Kapsy s mozzarellou a bazalkou - minutka
Kapsy s mozzarellou a…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Síla, která nepálí. Černý česnek jako tajný recept na harmonii těla i mysli

Síla, která nepálí. Černý česnek jako tajný recept na harmonii těla i mysli

Blesk.cz Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Další doporučené recepty:

Philadelphsko-kyjevský řízek
Philadelphsko-kyjevský řízek
PHO
PHO
Pho Bo polévka
Pho Bo polévka
Pierogi ‒ pirožky
Pierogi ‒ pirožky
Píchaná (děrovaná) buchta z remosky
Píchaná (děrovaná) buchta z remosky
Píchaná buchta
Píchaná buchta
  • Recepty.cz
  • Piegusek čili makovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact